Letos již 35 miliard korun

Region - 21. 10. 2022
Letos již 35 miliard korun

PARDUBICKO - Pardubický kraj je významným realitním vlastníkem, který dlouhodobě díky investicím zhodnocuje svůj movitý, ale i nemovitý majetek. Od roku 2019 došlo k navýšení hodnoty nemovitostí o 2,8 miliardy korun, u movitých věcí pak o 1,2 miliardy korun bez započtení indexace ve výši 10 procent. Za významným nárůstem hodnoty krajského majetku stojí dynamická investiční činnost včetně velkých staveb v oblasti zdravotnictví, školství či sociálních služeb a kultury.

 

V polovině roku 2019 byla hodnota krajského nemovitého majetku 26,6 miliard korun a movitého majetku, tedy vnitřního vybavení a technologií, pak 3,7 miliardy korun. Díky velmi dynamické a soustavné investiční činnosti z vlastních, ale i dotačních zdrojů jsme se nyní dostali na 29,5 miliardy korun u nemovitostí a necelých pět miliard korun u movitého majetku, a to bez započtení desetiprocentní indexace způsobené inflací. Během pouhých tří let jsme tak majetek kraje rozšířili o přibližně čtyři miliardy korun, což na kraj naší velikosti považuji za opravdu velký úspěch,“ uvedl hejtman Martin Netolický.

 

Nejvíce krajského nemovitého majetku spadá do oblasti školství, kde je v katastru nemovitostí zapsáno přibližně 350 budov v hodnotě necelých 15 miliard korun. „V případě zdravotnictví se nyní pohybujeme na hodnotě nemovitého majetku necelých 10 miliard korun a movitého majetku 2,3 miliardy korun. Nesmíme však zapomenout na to, že historicky největší stavbu, kterou je centrální příjem v Pardubické nemocnici, teprve stavíme,“ řekl hejtman Martin Netolický. (DoB) Foto: BEDŘICH PRÁCHENSKÝ (Na snímku stavba centrálního příjmu v Pardubické nemocnici)

Mohlo by vás zajímat:

Ještě ekologičtější rekonstrukce

Ještě ekologičtější rekonstrukce

Kraj plánuje více používat recyklát při opravách silnic

Bělečkem se řítil téměř stovkou

Bělečkem se řítil téměř stovkou

Nezodpovědný řidič na místě přišel o řidičský průkaz

Nejednalo se o trestný čin

Nejednalo se o trestný čin

Pardubičtí kriminalisté ukončili případ muže oblečeného v mikině s písmenem "Z".

Jízda se podnapilým nevyplatila

Jízda se podnapilým nevyplatila

I na elektrokoloběžce se musí dodržovat pravidla

Obalovny jedou na plné obrátky

Obalovny jedou na plné obrátky

V kraji se začalo s opravami silnic

Úřad práce povede Jana Urbánková

Úřad práce povede Jana Urbánková

Nová ředitelka předtím šéfovala pobočkám přední české banky