Nekončící sled událostí

Region - 31. 12. 2022
Nekončící sled událostí

PARDUBICKO – Zpravodajství o zásazích hasičů se nezastaví ani na přelomu roků. Tisková mluvčí HZS Pardubického kraje vybrala dva případy z 30. prosince.

 

V předposlední večer roku 2022 likvidovala jednotka hasičů v Pardubicích požár bytu na sídlišti v ulici Erno Košťála. Dle slov velitele zásahu hořel malý byt a plameny byly zlikvidovány jedním proudem C.

 

Hořelo v komoře, hned za vchodovými dveřmi, a plameny zničily i umakartové jádro. Byt byl naštěstí prázdný,“ uvedl velitel zásahu Jakub Nezval. Došlo k samovolné evakuaci některých obyvatel domu ve vchodě. Někteří lidé zůstali v bytech a sami si odvětrávali. „My jsme evakuovali pomocí vyváděcí masky jednu ženu a psa z bytu, který se nacházel nad bytem zasaženým požárem,“ doplňuje velitel zásahu.

 

Po likvidaci požáru hasiči museli vynést ohořelé věci zasažené požárem a zajistili úplné odvětrání objektu. Příčinou vzniku požáru je pravděpodobně technická závada na elektroinstalaci a škoda byla předběžně vyčíslena na 1 milion korun.

 

Tři jednotky hasičů likvidovaly 30. prosince po 21.hodině následky nehody, která se stala na silnici I/35 u Týnišťka. Jednalo se o střet nákladního automobilu s osobním vozem. Při příjezdu první jednotky na místo byla řidička osobního vozu uvnitř v bezvědomí. Hasiči z Vysokého Mýta spolu s kolegy z Holic ženu z vozu vyprostili pomocí hydraulického vyprošťovacího zařízení přes bok auta a umístili ji na páteřní desku. Řidička byla následně předána do péče zdravotníkům. Na místo přiletěl i vrtulník letecké záchranné služby. Provoz na silnici v době odstraňování následků nehody byl omezen.

 

Chtěl bych vyzdvihnout práci svědků této dopravní nehody, kteří poskytli naprosto skvěle první pomoc,“ podotkl velitel zásahu David Hynek ze stanice Vysoké Mýto. (zr) Foto: HZS PaK (Na snímku zásah u dopravní nehody poblíž obce Týnišťko)

 

Mohlo by vás zajímat:

Nově v čele s Pavlem Šotolou

Nově v čele s Pavlem Šotolou

Koalice pro Pardubický kraj půjde do podzimních voleb opět společně

Před druhou etapou rekonstrukce

Před druhou etapou rekonstrukce

Rozšíření Gočárovy galerie v Automatických mlýnech je výzvou pro architekty

V Kladrubech s mezinárodní účastí

V Kladrubech s mezinárodní účastí

Jedni z nejlepších vozatajů světa zavítali na Rudolfův pohár 2024

Snaží se nalézt dohodu

Snaží se nalézt dohodu

Společné komuniké Pardubického kraje, Nemocnic Pardubického kraje a Lékařského odborového klubu

Zvána je i široká veřejnost

Zvána je i široká veřejnost

Na Univerzitě Pardubice vystoupí světová špička ve 3D designu

Chytré hodinky zalarmovaly hasiče

Chytré hodinky zalarmovaly hasiče

Ti nezaváhali a okamžitě se pustili do záchrany lidského života