Problém s teplem

Region - 19. 01. 2023
Problém s teplem

OPATOVICE NAD LABEM – Dnes, v úterý brzy ráno, nastal problém s dodávkami tepla a teplé vody z Elektrárny Opatovice.

 

„Byly zjištěny netěsnosti na hlavních napaječích do Hradce Králové, Pardubic a Chrudimi. Tato porucha je bohužel spojena s dočasným odstavením celé soustavy,“ sdělila EOP Distribuce.

    

„Tato porucha je bohužel spojena s dočasným odstavením celé soustavy. Naši technici již lokalizovali všechny netěsnosti a intenzivně pracují na odstranění závad. Po stabilizaci sítě a obnovení tlaku v soustavě najedou záložní zdroje,“ uvádí se v oficiálním sdělení distributora tepla a teplé vody v regionu.

 

„V nejbližších hodinách budeme informovat o dalším průběhu dodávek tepla a teplé vody. Předem se omlouváme za nepohodlí, ale děláme vše proto, aby obnovení dodávek tepelné energie bylo co nejrychlejší. Děkujeme za Vaši trpělivost a pochopení,“ uzavírá EOP Distribuce a.s.

 

V souvislosti s ranní poruchou na horkovodu za Hrobicemi směrem do Pardubic a omezení dodávek tepla pro Hradec Králové, Pardubice a Chrudim, se o aktuální situaci a výhled obnovení dodávek zajímal hejtman a předseda Bezpečnostní rady Pardubického kraje Martin Netolický.

„Byl jsem ujištěn, že pracovníci Elektrárny Opatovice činí maximum k tomu, aby byla celá, v tuto chvíli odstavená soustava, v co nejkratší možné době opět uvedena do provozu. Technici elektrárny již lokalizovali všechny netěsnosti a pracují na odstranění závad. Poté, co dojde ke stabilizaci sítě a obnovení tlaku v soustavě, budou aktivovány záložní zdroje tak, aby bylo následně možné obnovit většinu dodávek tepla a teplé vody pro Pardubice, Chrudim a Hradec Králové,“ uvedl hejtman Martin Netolický.

 

Ten se zajímal také o dopad situace na nemocnice v Pardubicích a Chrudimi. „Pardubická i Chrudimská nemocnice disponují náhradními zdroji - kotly a vyvíječi páry, které je možné v případě přerušení dodávky teplé užitkové vody a tepla využít. V obou případech již byly náhradní zdroje k těmto účelům spuštěny. V případě Chrudimské nemocnice jsme náhradními zdroji schopni nahradit kapacitu plně. V rámci Pardubické nemocnice by bylo pro plnou náhradu nutné odstavit prádelnu,“ sdělil hejtman Netolický.

(zr, DoB) Foto: EOP

Mohlo by vás zajímat:

Nově v čele s Pavlem Šotolou

Nově v čele s Pavlem Šotolou

Koalice pro Pardubický kraj půjde do podzimních voleb opět společně

Před druhou etapou rekonstrukce

Před druhou etapou rekonstrukce

Rozšíření Gočárovy galerie v Automatických mlýnech je výzvou pro architekty

V Kladrubech s mezinárodní účastí

V Kladrubech s mezinárodní účastí

Jedni z nejlepších vozatajů světa zavítali na Rudolfův pohár 2024

Snaží se nalézt dohodu

Snaží se nalézt dohodu

Společné komuniké Pardubického kraje, Nemocnic Pardubického kraje a Lékařského odborového klubu

Zvána je i široká veřejnost

Zvána je i široká veřejnost

Na Univerzitě Pardubice vystoupí světová špička ve 3D designu

Chytré hodinky zalarmovaly hasiče

Chytré hodinky zalarmovaly hasiče

Ti nezaváhali a okamžitě se pustili do záchrany lidského života