Získali potřebné body

Atletika - 01. 07. 2023
Získali potřebné body

CHORZÓW - To, že se v Pardubicích daří vrhačským disciplínám, dokazuje hned dvojice atletů Hvězdy Pardubice, která reprezentovala na Mistrovství Evropy družstev v atletice. Byli jimi kladiváři Jan Doležálek a Adéla Korečková a oba si zapsali svoji premiéru v reprezentačním týmu v kategorii dospělých.



ME družstev se tentokráte konalo v polském městě Chorzów. Český tým patřil do 1. divize, kde spolu soupeří 16 nejlepších týmů Evropy, a proto i výkonnost v jednotlivých disciplínách je na velmi vysoké úrovni. Naši sportovci to tedy opravdu neměli lehké.



Nejprve se v kladivářském sektoru představila Adéla Korečková. Na Adéle se asi projevila nervozita z první velké soutěže dospělých a po dvou úvodních nezdařených pokusech zapsala ve třetí sérii pokus dlouhý 58,37 metrů, kterým obsadila 15. místo.



Její tréninkový kolega ze skupiny trenérky Ivy Tlapákové, Jan Doležálek, se představil na mezinárodní scéně velmi dobře. Hned v úvodním pokusu předvedl hod za 70 metrů (70,47m) a zajistil si tak postup do finálové osmičky. Tato příčka už mu zůstala až do konce závodu, ale Honza může být určitě spokojený, protože za sebou nechal mnohem zkušenější atlety s lepšími osobními rekordy.



A jak hodnotí vystoupení svých svěřenců trenérka Iva Tlapáková: „Honza potvrdil zlepšující se formu před blížícím se Mistrovstvím Evropy do 22 let, které proběhne v polovině července ve Finsku a porazil i mnohem zkušenější závodníky, takže jeho vystoupení na ME družstev musím hodnotit velmi kladně. U Adély nebyl výkon úplně optimální. Měla teď náročné období, kvůli závěrečným zkouškám na vysoké škole a nástupu do práce na ni únava. A byl to její první start mezi dospělými na vrcholné soutěži. Důležité je že zapsala platný pokus a přinesla českému týmu potřebné body.“



V celkovém součtu bodů všech týmů si český tým vybojoval skvělé 9. místo a zajistil si tak i pro příští rok start v 1. divizi, v konkurenci těch nejlepších. (yak) Foto: HVĚZDA PARDUBICE (Na snímku Jan Doležálek a Adéla Korečková)

Mohlo by vás zajímat:

Atlet Bez Bariér byl nejlepší

Atlet Bez Bariér byl nejlepší

Pardubický sportovec Stanislav Hanuš byl na ostravské Handi Zlaté tretře nejlepším z Čechů

Klan Česáků na Veteraniádě řádil

Klan Česáků na Veteraniádě řádil

Atletičtí „veteráni“ z AC Pardubice brali medaile

Beksa končí…

Beksa končí…

Pardubičtí basketbalisté vypadli ve čtvrtfinále

Dynamo jde do vedení

Dynamo jde do vedení

Hokejisté Pardubic vedou ve finálové sérii 3:2

Dynamo srovnalo sérii

Dynamo srovnalo sérii

Pardubice zvítězily v Třinci a srovnaly finálovou sérii

Třetí prohra Beksy

Třetí prohra Beksy

Pardubičtí basketbalisté čtvrté utkání prohráli