Kraj pro materiální podporu policie

Region - 12. 07. 2023
Kraj pro materiální podporu policie

PARDUBICE - Krajské ředitelství policie Pardubického kraje obdrželo tento týden od Pardubického kraje dvě moderní robotické měřící stanice pro zaměření a evidenci na místě dopravní nehody. Tyto stanice budou sloužit dopravním inspektorátům v Pardubicích a ve Svitavách.



Ze strany Pardubického kraje se jedná o pokračování podpory pro zlepšení materiálních a technického vybavení policie v kraji. Dvě stanice vyšly kraj na 995 tisíc korun.



Od roku 2014, kdy jsme krajským policistům pomohli s nákupem moderního radaru Ramer, se každoročně snažíme pomáhat s pořízením techniky, která není součástí standardního vybavení policie, ale může výraznou měrou pomoci při výkonu služby, a to nejen z hlediska prevence trestných činů, ale například také při řízení větších zásahů či při pátrání po ztracených osobách. V poslední době jsme tak pomohli vybavit vozidlo, které je určené pro velitele policie při různých typech zásahů jako například při pátracích akcích po pohřešovaných osobách. Projektem, za který jsem osobně velmi rád, je pak nákup automatických externích defibrilátorů, kterých má nyní policie v regionu 24, a to především v regionech, kde není v těsné blízkosti výjezdová základna zdravotnické záchranné služby,“ uvedl hejtman Martin Netolický.

 

Kromě toho jsme v loňském roce pořídili první dvě robotizované měřící stanice pro urychlení dokumentace dopravních nehod a v letošním roce pořizujeme další dvě. Nyní tak má každý dopravní inspektorát v okresních městech vlastní stanici, která policistům umožňuje zrychlit práci na místě nehody, což jistě ocení i řidiči, jelikož se tím výrazně zkrátí doba dopravních omezení,“ sdělil hejtman Martin Netolický s tím, že dvě měřicí stanice vyšly kraj na 995 tisíc korun včetně daně.

 

V současné době jsou těmito soupravami vybaveny dopravní inspektoráty v Chrudimi a Ústí nad Orlicí. „Díky tomuto daru od Pardubického kraje dojde k pokrytí celého území Krajského ředitelství policie Pardubického kraje modernizovanými měřícími stanicemi. Přístroje mají oproti jiným postupům a technikám zpracovávání nehod celou řadu výhod. Tou hlavní výhodou je bezesporu rychlost a přesnost zaměřování. Měřící stanici může obsluhovat pouze jeden policista pomocí tabletu a další policisté se tak mohou současně věnovat dalším nezbytným úkonům, což vede k výraznému urychlení zpracování celé události na místě. Dále také v nezměněné kvalitě umožňují práci za snížených světelných a povětrnostních podmínek“, uvedl krajský policejní ředitel Jan Ptáček a doplnil: „V tuto chvíli disponujeme také staršími modely, které musejí obsluhovat dva policisté a tím se pochopitelně prodlužuje čas zpracování samotné dopravní nehody. Nová stanice je vybavena systémem aktivního vyhledávání zaměřovaných stop, což je výrazný posun v rámci naší techniky.“ (DoB) Foto: Pk

 

Mohlo by vás zajímat:

14,5 milionu do podpory cestovního ruchu

14,5 milionu do podpory cestovního ruchu

Krajská samospráva podpoří šedesát rozličných projektů

Ještě ekologičtější rekonstrukce

Ještě ekologičtější rekonstrukce

Kraj plánuje více používat recyklát při opravách silnic

Bělečkem se řítil téměř stovkou

Bělečkem se řítil téměř stovkou

Nezodpovědný řidič na místě přišel o řidičský průkaz

Nejednalo se o trestný čin

Nejednalo se o trestný čin

Pardubičtí kriminalisté ukončili případ muže oblečeného v mikině s písmenem "Z".

Jízda se podnapilým nevyplatila

Jízda se podnapilým nevyplatila

I na elektrokoloběžce se musí dodržovat pravidla

Obalovny jedou na plné obrátky

Obalovny jedou na plné obrátky

V kraji se začalo s opravami silnic