Cestování je radost

Region - 04. 08. 2023
Cestování je radost

PARDUBICE - Nejen nejznámější turistická místa Pardubického kraje museli soutěžící navštívit při svých výletech, aby dokončili 2. ročník hry 30x ParKem. Na konci července se úspěšní cestovatelé setkali v Pardubicích s radním Alexandrem Krejčířem, který jejich snažení ocenil a vyhlásil absolutní vítěze této turisticko-vědomostní soutěže.

 

Vítěze letošního ročníku vylosoval z účastníků, kteří navštívili všech 30 míst a správně zodpověděli soutěžní otázky, radní pro cestovní ruch, sport a volnočasové aktivity Alexandr Krejčíř. Celkovým vítězem se stal Štěpán Zrzavý, který získal poukázku na nákup cyklistického vybavení v hodnotě 20 tisíc korun. Dalšími vylosovanými byla Olina Klimešová a Daniela Marková, ale drobné ceny si odnesli i zbývající finalisté soutěže.

 

Hra je určena všem turistům s chytrým telefonem připojeným na mobilní data a nainstalovanou jakoukoli aplikaci pro čtení QR kódů. „Cílem hry je navštívit všechna stanoviště rozmístěná rovnoměrně po Pardubickém kraji, na kterých je tabulka s názvem hry a QR kódem. Po naskenování QR kódu se zobrazí informace o zajímavém turistickém cíli v okolí a také soutěžní otázka. Správným zodpovězením otázky se toto místo v herním profilu soutěžícího označí jako navštívené – splněné,“ vysvětluje princip hry radní Alexandr Krejčíř.

 

Jednotlivé cíle jsou umístěny tak, aby neležely přímo u parkovišť a silnic, ale bylo potřeba se k nim alespoň kousek projít či dojet na kole. To má lehce ztížit dokončení hry, ale také motivovat k poznávání a prozkoumávání různých koutů Pardubického kraje.

 

„Další kolo soutěžního putování za krásami Pardubického kraje již probíhá, a to od 5. července. Pro úspěšné dokončení je nutné navštívit poslední z cílů do 31. srpna 2024,“ zve na zapojení do soutěže radní Alexandr Krejčíř.

Více informací k soutěži lze nalézt na turistickém portálu Pardubického kraje www.vychodnicechy.cz a na webu www.30xparkem.cz. (MiV) Foto: Pk (Na snímku cestovatelé s radním Alexandrem Krejčířem uprostřed)

Mohlo by vás zajímat:

Stahovat a šířit filmy není jen tak

Stahovat a šířit filmy není jen tak

Škoda za téměř 60 milionů korun a hrozba až osmi let za mřížemi

Stavět by se mohlo již letos

Stavět by se mohlo již letos

Spojovací koridor u urgentního příjmu bude vytápěný

Nově v čele s Pavlem Šotolou

Nově v čele s Pavlem Šotolou

Koalice pro Pardubický kraj půjde do podzimních voleb opět společně

Před druhou etapou rekonstrukce

Před druhou etapou rekonstrukce

Rozšíření Gočárovy galerie v Automatických mlýnech je výzvou pro architekty

V Kladrubech s mezinárodní účastí

V Kladrubech s mezinárodní účastí

Jedni z nejlepších vozatajů světa zavítali na Rudolfův pohár 2024

Snaží se nalézt dohodu

Snaží se nalézt dohodu

Společné komuniké Pardubického kraje, Nemocnic Pardubického kraje a Lékařského odborového klubu