Kraj hledá nového ředitele úřadu

Region - 24. 08. 2023
Kraj hledá nového ředitele úřadu

PARDUBICE - Konec jedné éry. Tak by se bez nadsázky dala nazvat nadcházející personální změna, která se dotkne Krajského úřadu Pardubického kraje. Jeho dlouholetý ředitel Jaroslav Folprecht (*1958) oznámil, že podá ze zdravotních důvodů rezignaci. V příštích dnech proto úřad zveřejní výběrové řízení na tuto pracovní pozici. Jaroslav Folprecht stál v čele úřadu od vzniku krajů v ČR v roce 2000.

 

Rozhodnutí Jaroslava Folprechta respektuji. Sice mě mrzí, protože za ty roky jsme si nastavili systém výborné spolupráce, ale chápu ho a přeji mu v tuto chvíli hlavně hodně zdraví a sil. Krajský úřad jeho odchodem do důchodu ztrácí skutečného odborníka a slušného člověka, který má zkušenosti se všemi úrovněmi státní správy i samospráv. Po personální stránce vybudoval velice stabilní tým a v uplynulých 23 letech spolupracoval se všemi hejtmany Pardubického kraje. Jaroslava Folprechta také znají asi všichni porevoluční starostové a tajemníci obecních a městských úřadů v našem regionu, protože právě jim radil a pomáhal při řešení problémů. Bude nám profesně i lidsky velice chybět. V České republice bychom jen těžko našli úspěšnějšího ředitele krajského úřadu. Moc si přeji, abychom se za nějaký čas mohli zase osobně potkat a popovídat si,“ uvedl k ředitelově rezignaci hejtman Martin Netolický.

 

Oznámení o vypsání výběrového řízení a podmínky pro přihlášení zveřejní Krajský úřad Pardubického kraje na úřední desce v příštích dnech. Pracovní náplň je definovaná v § 69 zákona o krajích (č. 129/2000 Sb.). Ředitel odpovídá za plnění úkolů svěřených krajskému úřadu v samostatné i přenesené působnosti, finanční a personální chod, kontroluje činnost všech zaměstnanců, organizačních složek a zřizovaných organizací. Zároveň nesmí vykonávat funkce v politických stranách a v politických hnutích.

 

Vedoucí finančního odboru Jan Slavík zastává od března funkci pověřeného ředitele. Chod krajského úřadu je v tuto chvíli zajištěný, můžeme připravit výběrové řízení a vše řádně vyřešit. Doufám, že se přihlásí řada kvalitních kandidátů, kteří naváží na práci Jaroslava Folprechta. Rozhodně je nebude čekat lehká práce, laťka je nastavena opravdu vysoko. Upozorňuji, že jmenování nového ředitele krajského úřadu sice provádí hejtman, ale až po předchozím schválení ministrem vnitra,“ dodává Martin Netolický. (MiV) Foto: Pk

 

Mohlo by vás zajímat:

Stahovat a šířit filmy není jen tak

Stahovat a šířit filmy není jen tak

Škoda za téměř 60 milionů korun a hrozba až osmi let za mřížemi

Stavět by se mohlo již letos

Stavět by se mohlo již letos

Spojovací koridor u urgentního příjmu bude vytápěný

Nově v čele s Pavlem Šotolou

Nově v čele s Pavlem Šotolou

Koalice pro Pardubický kraj půjde do podzimních voleb opět společně

Před druhou etapou rekonstrukce

Před druhou etapou rekonstrukce

Rozšíření Gočárovy galerie v Automatických mlýnech je výzvou pro architekty

V Kladrubech s mezinárodní účastí

V Kladrubech s mezinárodní účastí

Jedni z nejlepších vozatajů světa zavítali na Rudolfův pohár 2024

Snaží se nalézt dohodu

Snaží se nalézt dohodu

Společné komuniké Pardubického kraje, Nemocnic Pardubického kraje a Lékařského odborového klubu