Slavia vyhrála. Gól ze hry však nedala

Fotbal - 16. 09. 2023
Slavia vyhrála. Gól ze hry však nedala

PARDUBICE Do utkání 8. kola Fortuna:Ligy hraného v sobotu v podvečer ve vyprodané CFIG Areně vyběhly proti pražské Slavii v domácích dresech dvě posily: Kryštof Daněk a Kolumbijec Pablo Ortiz (později, v 58. minutě zasáhl do hry i Kamerunec William Mukwelle).

 

Pardubice vůbec nezačaly špatně a Slavia působila dlouho dosti marně, kolem 15. minuty vypadalo utkání i jaksi nudně. Snaha domácích končila třicet metrů před soupeřovou brankou, pokusy Pražanů likvidoval s přehledem pardubický golman Budinský.

 

Leč ve 28. minutě se ukázalo, že Slavia se nemusí zase tolik snažit, aby šla do vedení. Po Surzynově faulu v pokutovém území proměnil s naprostou jistotou penaltu Jurečka a bylo to 0:1. Kombinace domácích začala skřípat a osobní souboje vyzněly skoro vždy pro hosty.

 

Po změně stran se v 50. minutě mohl ocitnout v pěkné šanci domácí Matoušek, obrana Slavie ho však včas doběhla. Pardubičtí dostali opět chuť hrát a vystřelit si na Mandouse. Na druhé straně se několikrát znovu blýskl skvělými zákroky Budinský, jenž se zapotil zejména po 60. minutě, kdy Slavia začala výrazněji tlačit. Divák mohl mít konečně pocit, že je na prvoligovém fotbale. Dobrý dojem zanechali domácí Ortiz a střídající Míšek, v soubojích si servítky nebral Mukwelle, berme to jako příslib do dalších utkání.

 

Kýžené vyrovnání, žel, nepřinesla ani trojice po sobě jdoucích rohových kopů Pardubic čtyři minuty před koncem obvyklé hrací doby. Na stavu se nic nezměnilo ani během čtyřminutového nastavení. Škoda, alespoň ten bodík by si Pardubice rozhodně zasloužily.

 

 

FK Pardubice – SK Slavia Praha 0:1 (0:1). Přihlíželo 4620 diváků (vyprodáno). (ro) Foto z utkání: MILAN KŘIČEK (Na snímku pardubický brankář Viktor Budinský, který se několikrát blýskl perfektními zákroky, proti Jurečkově penaltě však neměl šanci)

 

Podrobný referát včetně sestavy přinese pondělní tištěné vydání Týdeníku Pernštejn. Na webových stránkách bude k dispozici v sekci Premium – Archiv tištěných vydání v neděli kolem 22. hodiny.

Mohlo by vás zajímat:

Šťastná plichta

Šťastná plichta

Pardubičtí fotbalisté remizovali ve Zlíně

Žádný tříbodový polštářek...

Žádný tříbodový polštářek...

Pardubičtí fotbalisté nakonec s budějovickým Dynamem pouze remizovali 1:1

Důležitá výhra na Hané

Důležitá výhra na Hané

Pardubičtí fotbalisté zabodovali v Olomouci

Tři červené a další prohra…

Tři červené a další prohra…

Pardubičtí fotbalisté doma padli s Baníkem

Zmar pod hradeckými lízátky

Zmar pod hradeckými lízátky

Pardubičtí fotbalisté v derby neuspěli, příliš pozdě začali být aktivní

Proti Plzni od začátku v deseti

Proti Plzni od začátku v deseti

Vývoj utkání s Viktorií výrazně ovlivnil Halinského faul, Pardubičtí však nakonec i křesali naději