V čele s Danielem Lebduškou

Region - 23. 11. 2023
V čele s Danielem Lebduškou

PARDUBICE - Ve druhém listopadovém týdnu si Piráti v Pardubickém kraji zvolili čelo své kandidátní listiny do krajských voleb 2024. Volba probíhala tradičně prostřednictvím internetového hlasování a do obsáhlé rozpravy na pirátském fóru se zapojila většina členů.

 

Ti si vybrali devítku osobností, které se v příštím roce budou snažit oslovit voliče a získat co nejvyšší počet mandátů v zastupitelstvu Pardubického kraje.

 

Lídrem pirátské kandidátky je krajský zastupitel a radní města Chrudim Daniel Lebduška. Vystudoval Karlovu Univerzitu, pracuje jako výkonný ředitel firmy a zabývá se mezinárodním marketingem.

 

Dvojkou na kandidátce se stal krajský zastupitel Jiří Ducháček, který pracuje jako IT manager a auditor systémů jakosti. V jeho gesci je doprava a bezpečnost v rámci IZS.

 

Na třetí místo piráti zvolili zastupitelku obce Vápenný Podol, krajskou zastupitelku a předsedkyni sociálního výboru Lenku Španihelovou. Čtvrté místo zaujal systémový administrátor, krajský zastupitel a předseda krajského výboru pro informatiku, e-Government a digitalizaci Andrej Ramašeuski. První pětku uzavírá krajská zastupitelka, členka zdravotního výboru a metodička zdravotního pojištění v rámci evropské legislativy Andrea Linhartová.

 

Následující v pořadí je krajská zastupitelka, která se věnuje školství s přesahem do vzdělávání seniorů Libuše Vévodová. Další ženou je Kristýna Klzová, řešící problematiku životního prostředí, členka výboru pro životní prostředí, venkov a zemědělství v Pardubickém kraji. Následuje Karsten Sachs, manažer mezinárodní dopravní firmy. Devítičlenné čelo pirátské kandidátky uzavírá pardubický Petr Kadlec, odborník v oblasti krizového řízení, bezpečnosti a požární prevence. (zr) Foto: pardubicky.pirati.cz (Na snímku Daniel Lebduška)

Mohlo by vás zajímat:

Stahovat a šířit filmy není jen tak

Stahovat a šířit filmy není jen tak

Škoda za téměř 60 milionů korun a hrozba až osmi let za mřížemi

Stavět by se mohlo již letos

Stavět by se mohlo již letos

Spojovací koridor u urgentního příjmu bude vytápěný

Nově v čele s Pavlem Šotolou

Nově v čele s Pavlem Šotolou

Koalice pro Pardubický kraj půjde do podzimních voleb opět společně

Před druhou etapou rekonstrukce

Před druhou etapou rekonstrukce

Rozšíření Gočárovy galerie v Automatických mlýnech je výzvou pro architekty

V Kladrubech s mezinárodní účastí

V Kladrubech s mezinárodní účastí

Jedni z nejlepších vozatajů světa zavítali na Rudolfův pohár 2024

Snaží se nalézt dohodu

Snaží se nalézt dohodu

Společné komuniké Pardubického kraje, Nemocnic Pardubického kraje a Lékařského odborového klubu