Regály pro elektroniku a autosoučástky

Region - 25. 11. 2023
Regály pro elektroniku a autosoučástky

DAŠICE - Nový sklad s kapacitou 40 tisíc paletových míst uvedla ve svém areálu do provozu společnost MD logistika. Jedná se o jeden z největších skladů v Pardubickém kraji.

 

Většinu skladové plochy si pronajala společnost JUSDA Europe, pro kterou bude zvýšení kapacit znamenat několik desítek pracovních míst navíc. Stavbu velkokapacitního skladu za téměř půl miliardy korun realizovala v čase kratším než jeden rok pardubická stavební firma Marhold.

 

Hlavní sortiment uskladněného zboží budou tvořit spotřební elektronika a součástky do automobilového průmyslu. Strategické umístění skladu s napojením na dálniční síť ČR umožní společnosti JUSDA Europe nabízet kompletní škálu skladových řešení včetně možnosti provozu v režimu 24/7.  

Hala je vysoká 12 metrů, díky tomu umožňuje manipulaci s atypickými rozměry palet. Kromě standardních prvků je vybavena moderním monitorováním prostředí, včetně monitorů teploty, vlhkosti a prachu. Prostor dále umožňuje implementovat prvky sledování manipulace se zbožím, repaletizace, třídění nebo kompletně uzavřené prostory pro cenné materiály.

 

Pardubice a celý Pardubický kraj je pro nás a naše klienty klíčová lokalita. Znalost lokálního prostředí a pevná zaměstnanecká platforma nám s rozšířením skladů dovolí poskytnout tuzemským i zahraničním zákazníkům nové kapacity s nejvyšší úrovní zabezpečení dle certifikace TAPA A. Mezi doplňkové služby bude patřit kompletace sestav, kontrola kvality při příjmu zboží, třídění, nebo just-in-time dodání,“ uvádí Petr Škoda, generální ředitel společnosti JUSDA Europe.  

 

Pokročilý skladový řídicí systém a moderní manipulační technika zrychlí interní procesy od příjmu, přes ukládání, kontrolu zásob, výdej až po expedici. Nejmodernější sklad JUSDY využívá pro zakládání zboží systémové vozíky, které jsou naváděné pomocí indukčního vedení. JUSDA nabízí možnost skladování a manipulaci standardních i nestandardních palet, zboží na slipsheetech, ale také kusového zboží a materiálu. Používaná manipulační technika je osazena bateriemi s Li-on technologií, které jsou nejmodernějším typem pohonu na trhu.

 

Otevření skladu v Dašicích znamená obsazení několik desítek nových pracovních míst, převážně na pozicích skladník, manipulant nebo obsluha VZV. Hledáme i vedoucí směny a další specialisty do logistiky,“ shrnuje Jitka Kratochvílová, HR ředitelka společnosti JUSDA Europe. 

 

Nová budova je napojena na stávající infrastrukturu s vnitřní komunikací pro kamiony. U vybavení byl kladem důraz na nízké energetické nároky s ohledem na environmentální požadavky, například inteligentní LED osvětlení nebo vsakovací pole pro dešťovou vodu. Vzduchotechnika skladu je vybavena rekuperací a využívá tak odpadní teplo odcházejícího vzduchu pro vytápění. Její střecha v budoucnu umožní instalaci solárních panelů.

 

Investicí do vlastních kapacit zlepšujeme naši konkurenceschopnost a snížíme závislost na pronajímatelích skladových ploch. Dispozice skladu umožňuje variabilní uspořádání, abychom mohli pružně reagovat na potřeby našich zákazníků. Jsme rádi, že jsme pro nový sklad nalezli stabilního partnera, kterým je JUSDA Europe,“ dodává Robert Kuchar, generální ředitel společnosti MD logistika.   (zr) Foto: BEDŘICH PRÁCHENSKÝ

 

Mohlo by vás zajímat:

Stahovat a šířit filmy není jen tak

Stahovat a šířit filmy není jen tak

Škoda za téměř 60 milionů korun a hrozba až osmi let za mřížemi

Stavět by se mohlo již letos

Stavět by se mohlo již letos

Spojovací koridor u urgentního příjmu bude vytápěný

Nově v čele s Pavlem Šotolou

Nově v čele s Pavlem Šotolou

Koalice pro Pardubický kraj půjde do podzimních voleb opět společně

Před druhou etapou rekonstrukce

Před druhou etapou rekonstrukce

Rozšíření Gočárovy galerie v Automatických mlýnech je výzvou pro architekty

V Kladrubech s mezinárodní účastí

V Kladrubech s mezinárodní účastí

Jedni z nejlepších vozatajů světa zavítali na Rudolfův pohár 2024

Snaží se nalézt dohodu

Snaží se nalézt dohodu

Společné komuniké Pardubického kraje, Nemocnic Pardubického kraje a Lékařského odborového klubu