Komunita pro komunitu zve

Region - 29. 11. 2023
Komunita pro komunitu zve

PARDUBICKO - Máte rádi zvířátka? Tak si nenechte ujít zajímavé prosincové akce, které si pro vás připravily Koalice nevládek Pardubicka (KONEP) a spolek Pestré Polabíprojektu Komunita pro komunitu.

 

Ozdobte stromeček v Podůlšanech

 

Přijďte ozdobit vánoční stromeček pro zvířátka! V neděli 3. prosince se můžete vydat na procházku. A to od 10 hodin od hospody v Podůlšanech.

Ale pozor! „Zvířátkům stačí dva kousky ovoce či zeleniny od každého, abychom jim neublížili. Více je možné vzít kaštanů,“ řekla za pořadatele ředitelka Koalice nevládek Pardubicka (KONEP) Jana Machová, jež je zároveň komunitní pracovnicí v projektu Komunita pro komunitu.

 

Jak se chovají zvířátka v zimě?

 

„Na procházce se dozvíte spoustu zajímavých informací o chování zvířátek v zimním období,“ sdělil předseda spolku Pestré Polabí Martin Trávníček. „Po návratu z vycházky budou v hospodě připraveny teplé nápoje,“ doplnila Jana Machová.

 

U ovčího výběhu na konci Dřítče

 

Pohladit si zvířátka, příjemně strávit předvánoční čas v jejich společnosti a zahřát se teplým nápojem budete moct v sobotu 16. prosince 2023 od 14 hodin na akci Vánoce se zvířátky. „Sejdeme se u ovčího výběhu na konci Dřítče, směrem na Dražkov,“ sdělila Ludmila Pavlíková z Koalice nevládek Pardubicka (KONEP), komunitní pracovnice v projektu Komunita pro komunitu.

„Těší se na vás oslíci Slávek, Darek, Olík a stádo ouessantských oveček,“ podotkl Martin Trávníček ze spolku Pestré Polabí. „Na zahřátí bude připraven čaj a pro dospěláky svařáček,“ dodal.

 

Co je cílem projektu Komunita pro komunitu?

 

Komunita pro komunitu je název projektu Místní akční skupiny (MAS) Regionu Kunětické hory. „Jeho hlavním smyslem je stmelovat rodiny, podporovat opomíjené skupiny obyvatel, aby si mohly užívat aktivního důstojného života ve společnosti a také zamezit odlivu lidí z venkova do měst,“ nechal se slyšet předseda MAS Regionu Kunětické hory Jozef Petrenec.

Projekt je spolufinancován Evropskou unií prostřednictvím Operačního programu Zaměstnanost plus. Má dva klíčové partnery. Těmi jsou spolek Zdraví a sportovní aktivity a Koalice nevládek Pardubicka (KONEP). V režii KONEPu je komunitní a mezigenerační spolupráce a dobrovolnictví. (TD) Ilustrační foto: myslivost-lovectvi.cz

Mohlo by vás zajímat:

Stahovat a šířit filmy není jen tak

Stahovat a šířit filmy není jen tak

Škoda za téměř 60 milionů korun a hrozba až osmi let za mřížemi

Stavět by se mohlo již letos

Stavět by se mohlo již letos

Spojovací koridor u urgentního příjmu bude vytápěný

Nově v čele s Pavlem Šotolou

Nově v čele s Pavlem Šotolou

Koalice pro Pardubický kraj půjde do podzimních voleb opět společně

Před druhou etapou rekonstrukce

Před druhou etapou rekonstrukce

Rozšíření Gočárovy galerie v Automatických mlýnech je výzvou pro architekty

V Kladrubech s mezinárodní účastí

V Kladrubech s mezinárodní účastí

Jedni z nejlepších vozatajů světa zavítali na Rudolfův pohár 2024

Snaží se nalézt dohodu

Snaží se nalézt dohodu

Společné komuniké Pardubického kraje, Nemocnic Pardubického kraje a Lékařského odborového klubu