EDUCA oslavila třicet let

Region - 16. 12. 2023
EDUCA oslavila třicet let

PARDUBICE / RYBITVÍ - Oslavy 30. výročí založení Střední odborné školy EDUCA Pardubice se konaly ve středu 13. prosince. V úvodu promluvili ředitelka školy Monika Kohoutková, radní Pardubického kraje pro odbor školství Josef Kozel, primátor statutárního města Pardubice Jan Nadrchal, senátorka Miluše Horská a zřizovatelka školy Lenka Rolečková. Mezi dalšími hosty škola přivítala náměstka primátora Jana Hrabala, zástupce SSŠČMS, ředitele škol, zástupce významných sportovních klubů a další partnery školy. Po úvodních projevech vystoupil muzikálový herec a zpěvák Martin Schreiner. Hosté měli možnost prohlédnout si vánočně vyzdobené prostory školy a nahlédnout i do výuky.



Střední odborná škola EDUCA Pardubice byla založena v roce 1993 v Lázních Bohdaneč jako Soukromá střední podnikatelská škola, s.r.o. V roce 2003 došlo k první velké změně v názvu školy, která se přejmenovala na Střední odborná škola podnikatelská PROSPERA, s.r.o. Následně, v roce 2006, se škola stala součástí školní sítě EDUCAnet v ČR a změnila název na EDUCAnet – Střední odborná škola, s.r.o., se sídlem v Rybitví. Další změna přišla v roce 2011, kdy se škola oddělila od sítě EDUCAnet a stala se samostatnou společností s novým zřizovatelem. V roce 2014 došlo k přejmenování na EDUCA Pardubice – Střední odborná škola, s.r.o., a v roce 2015 se škola přestěhovala do moderního komplexu Střední průmyslové školy stavební v Rybitví.



V současné době na škole studuje přes 200 studentů, kteří si mohou vybrat ze dvou nabízených oborů: Ekonomika a podnikání a Informační technologie. V rámci oboru Ekonomika a podnikání mají studenti ve třetím ročníku možnost zvolit si jedno ze dvou zaměření: Sportovní management nebo Finance a bankovnictví. V oboru Informační technologie škola nabízí také dvě zaměření, kterými jsou Informační technologie ve veřejné správě a Počítačová grafika a design. Text a foto: LEOŠ BAROŇ (V soutěži o třídu s největším vánočním duchem zvítězila 2.A, soutěžilo se o nejlepší vánoční výzdobu a vánoční vystoupení.)

Mohlo by vás zajímat:

Nově v čele s Pavlem Šotolou

Nově v čele s Pavlem Šotolou

Koalice pro Pardubický kraj půjde do podzimních voleb opět společně

Před druhou etapou rekonstrukce

Před druhou etapou rekonstrukce

Rozšíření Gočárovy galerie v Automatických mlýnech je výzvou pro architekty

V Kladrubech s mezinárodní účastí

V Kladrubech s mezinárodní účastí

Jedni z nejlepších vozatajů světa zavítali na Rudolfův pohár 2024

Snaží se nalézt dohodu

Snaží se nalézt dohodu

Společné komuniké Pardubického kraje, Nemocnic Pardubického kraje a Lékařského odborového klubu

Zvána je i široká veřejnost

Zvána je i široká veřejnost

Na Univerzitě Pardubice vystoupí světová špička ve 3D designu

Chytré hodinky zalarmovaly hasiče

Chytré hodinky zalarmovaly hasiče

Ti nezaváhali a okamžitě se pustili do záchrany lidského života