Vyplatilo se počkat

Region - 20. 12. 2023
Vyplatilo se počkat

KLADRUBY NAD LABEM - Jednou z podmínek zapsání krajiny zdejšího hřebčína na seznam UNESCO bylo i zbourání plechové školní jezdecké haly nedaleko zámecké budovy. Pardubický kraj se k tomu zavázal hned poté, co se podaří postavit novou halu v areálu školy. To se nyní přiblížilo, Rada Pardubického kraje vybrala zhotovitele, kterému bude v lednu předáno staveniště.

 

Vybraná firma, která předložila nejnižší cenu, má ve smlouvě lhůtu 17 měsíců od předání staveniště. To znamená, že by hotovo mělo být do poloviny roku 2025, a před dalším školním rokem by už takzvaná plechárna mohla jít k zemi. Součástí projektu je i vybudování nových zpevněných ploch a parkovacích míst včetně nového venkovního osvětlení a požární nádrže, která zajistí dostatek hasební vody pro celý areál školy,“ uvedl náměstek hejtmana pro investice Roman Línek.

 

Celá stavba je financovaná s velkou podporou Integrovaného regionálního operačního programu se zaměřením na zlepšení kvality vzdělávací infrastruktury pro střední školy. Navíc předpokládaná cena stavby klesla při výběrovém řízení z původních 59 milionů na 45 milionů včetně DPH.  Pardubický kraj obdržel rozhodnutí o poskytnutí dotace v maximální výši 44 milionů korun. Vyplatilo se nám tedy počkat si na možnost čerpání dotací a využít krajské prostředky pro další projekty,“ řekl hejtman Martin Netolický.

 

Pro unikátní školu bude hala velkým posunem v kvalitě. „Uvnitř bude nově také hygienické zázemí, sklad překážek, sedel a tribuna - hlediště pro 100 lidí. Prostory hygienického zázemí budou odvětrány a vytápěny elektrickými přímotopy. Naše škola, do které jsme v poslední době velmi výrazně investovali, se tak dočká dalšího vylepšení, které bude určitě lákadlem pro potenciální žákyně a žáky,“ řekl radní pro oblast školství Josef Kozel s odkazem na letos dokončenou rekonstrukci domova mládeže, která vyšla kraj na 32 milionů korun. (zun) Foto: Pk

Mohlo by vás zajímat:

Stahovat a šířit filmy není jen tak

Stahovat a šířit filmy není jen tak

Škoda za téměř 60 milionů korun a hrozba až osmi let za mřížemi

Stavět by se mohlo již letos

Stavět by se mohlo již letos

Spojovací koridor u urgentního příjmu bude vytápěný

Nově v čele s Pavlem Šotolou

Nově v čele s Pavlem Šotolou

Koalice pro Pardubický kraj půjde do podzimních voleb opět společně

Před druhou etapou rekonstrukce

Před druhou etapou rekonstrukce

Rozšíření Gočárovy galerie v Automatických mlýnech je výzvou pro architekty

V Kladrubech s mezinárodní účastí

V Kladrubech s mezinárodní účastí

Jedni z nejlepších vozatajů světa zavítali na Rudolfův pohár 2024

Snaží se nalézt dohodu

Snaží se nalézt dohodu

Společné komuniké Pardubického kraje, Nemocnic Pardubického kraje a Lékařského odborového klubu