Pět červených fešáků

Region - 20. 12. 2023
Pět červených fešáků

PETROVICE - V obci nedaleko Letohradu si okresní a krajští dobrovolní hasiči převzali od hejtmana Martina Netolického klíče k pěti novým vozidlům, jejichž nákup Pardubický kraj finančně podpořil celkovou částkou 2,5 milionu korun.

 

Dobrovolní hasiči ze všech čtyř okresů Pardubického kraje – Pardubice, Svitavy, Ústí nad Orlicí a Chrudim - se mohou těšit z nových automobilů. Nový vůz mají také krajští dobrovolní hasiči.

 

Dlouhodobě podporujeme nejen jednotky sborů dobrovolných hasičů, ale také okresní a krajské sdružení. Ve spolupráci s krajským starostou dobrovolných hasičů jsme přemýšleli, jak podpořit činnost okresních a krajského sdružení hasičů. Krize z posledních let nám zcela zřetelně ukázaly, že kvalitní zázemí je pro dobrovolné hasiče extrémně důležité, a to nejen z hlediska požární ochrany. V rámci kulturního a společenského života zastávají také velmi důležitou roli především v menších obcích. Nákup čtyř automobilů pro okresní sdružení a jednoho automobilu pro krajské sdružení opět posune jejich pracovní podmínky a operativnost. Z dlouhodobého hlediska nedává smysl převádění vyřazených krajských vozidel pro sbory a sdružení hasičů, protože se jedná o vozidla, u která je potřeba následně v krátkodobém horizontu opět vyměnit. Předání nových automobilů je tedy dalším odškrtnutým úkolem, který jsme si ve spolupráci s hasiči dali,“ řekl hejtman Martin Netolický. (DoB) Foto: Pk

 

Mohlo by vás zajímat:

Stahovat a šířit filmy není jen tak

Stahovat a šířit filmy není jen tak

Škoda za téměř 60 milionů korun a hrozba až osmi let za mřížemi

Stavět by se mohlo již letos

Stavět by se mohlo již letos

Spojovací koridor u urgentního příjmu bude vytápěný

Nově v čele s Pavlem Šotolou

Nově v čele s Pavlem Šotolou

Koalice pro Pardubický kraj půjde do podzimních voleb opět společně

Před druhou etapou rekonstrukce

Před druhou etapou rekonstrukce

Rozšíření Gočárovy galerie v Automatických mlýnech je výzvou pro architekty

V Kladrubech s mezinárodní účastí

V Kladrubech s mezinárodní účastí

Jedni z nejlepších vozatajů světa zavítali na Rudolfův pohár 2024

Snaží se nalézt dohodu

Snaží se nalézt dohodu

Společné komuniké Pardubického kraje, Nemocnic Pardubického kraje a Lékařského odborového klubu