Na Spartu se nejede

Hokej - 22. 12. 2023
Na Spartu se nejede

PRAHA / PARDUBICE – Fanoušci se moc těšili a zvláštní vlak byl na dnešek připraven. Jak ale oznámil na svých webových stránkách HC Dynamo Pardubice, v souvislosti s tragickou událostí, která se ve čtvrtek udála v prostorách Filozofické fakulty Univerzity Karlovy v Praze, utkání 29. kola Tipsport extraligy mezi Spartou a Dynamem se odkládá na neurčito.

 

Pražský klub požádal soupeře o odložení zápasu, čemuž organizace Dynama vyhověla. „Děsivé zprávy z Filozofické fakulty nás zasáhly a rádi bychom vyjádřili upřímnou soustrast a hodně sil všem pozůstalým,” reaguje tiskový mluvčí pardubického klubu Jan Mroviec.

Z klubového webu dále uvádíme:

 

Utkání dvou nejsilnějších značek nejvyšší české hokejové soutěže mělo být oslavou hokeje. Dva nejlépe postavené celky ligové tabulky ovšem před vyprodanou O2 arenu 22. prosince nevyjedou. Místo toho v tichosti a soukromí svých domovů uctí památky obětí ohromné tragédie.



Do Prahy se chystaly také tisícovky pardubických fanoušků. Velká část z nich měla na utkání cestovat speciálním Dynamo Expressem, který se měl na scéně objevit po dlouhých 16 letech. Organizace Dynama s dopravci nastalou situaci řeší a majitele jízdenek bude o výsledcích jednání a dalším postupu informovat.“ (zr) Vizuál: hcdynamo.cz

 

Mohlo by vás zajímat:

Rozhodne se v neděli

Rozhodne se v neděli

Dynamo nevyužilo mečbol

Dynamo jde do vedení

Dynamo jde do vedení

Hokejisté Pardubic vedou ve finálové sérii 3:2

Dynamo srovnalo sérii

Dynamo srovnalo sérii

Pardubice zvítězily v Třinci a srovnaly finálovou sérii

Druhý bod pro Třinec

Druhý bod pro Třinec

Pardubičtí hokejisté první zápas v Třinci prohráli

Pardubice srovnaly sérii

Pardubice srovnaly sérii

Hokejisté Dynama ve druhém finále porazili Třinec

Dynamo ve finále prohrává

Dynamo ve finále prohrává

Pardubičtí hokejisté v úvodu na Oceláře nestačili