Bez větších průšvihů

Region - 01. 01. 2024
Bez větších průšvihů

PARDUBICKO – V klidu hasiči v noci ze Silvestra na Nový rok určitě nezůstali, nicméně událostí řešili přibližně stejný počet jako v jiné sváteční dny. Podívejme se na jejich přehled, jak jej připravil zastupující tiskový mluvčí Hasičského záchranného sboru Pardubického kraje Miroslav Polák.

 

Před koncem roku 2023

 

V průběhu 31.12.2023 došlo do 23. hodiny hodiny v Pardubickém kraji k 27 událostem. Z toho bylo ohlášeno 9 požárů, v jednom případě hořely stromy, ve čtyřech případech škoda nepřesáhla 20 000 Kč. Zbylé čtyři požáry byly bez škody.  Dalších třináct událostí byly technické zásahy, dvakrát byli hasiči čerpat vodu, třikrát zajišťovali ohňostroje, dále pomáhali s transportem pacienta, vyproštěním vozidla a odstraněním stromu. Jednou se jednalo o planý poplach a jednou byli měřit koncentraci plynu v bytě. Jedná se o běžný počet zásahů jako v jiné sváteční dny.

 

Příchod roku 2024

 

S koncem roku 2023 a příchodem roku 2024 vyjížděli hasiči v Pardubickém kraji od 23. hodiny k šesti požárům. Ve třech případech se jednalo o požár kontejneru s odpadem, ve dvou případech o požár keře a stromu. V posledním případě se jednalo o planý poplach, byl nahlášen požár automobilu a po příjezdu na místo hasiči nalezli nastartovaný automobil ve kterém byl řidič pod vlivem alkoholu. Dále vyjeli hasiči třikrát na technickou pomoc. Jednou to byl transport pacienta, jednou asistence u ohňostroje a jednou také otevření uzavřených prostor.  

 

První hodiny roku 2024

 

První požár roku 2024 byl ohlášen čtyři minuty po půlnoci.  Zůstatky po zábavné pyrotechnice vyjížděly jednotky hasit pětkrát, požárů stromů bylo také pět, k tomu hasily čtyři nádoby na odpad. V jednom případě se jednalo o planý poplach a k požáru dvougaráže v Lukavici u Nasavrk vyjeli hasiči po třetí hodině ranní. Zde došlo i k zasažení půdního prostoru sousedního domu. Příčina tohoto požáru je zatím v šetření. (zr) Foto: HZS PaK

 

 

Mohlo by vás zajímat:

Stahovat a šířit filmy není jen tak

Stahovat a šířit filmy není jen tak

Škoda za téměř 60 milionů korun a hrozba až osmi let za mřížemi

Stavět by se mohlo již letos

Stavět by se mohlo již letos

Spojovací koridor u urgentního příjmu bude vytápěný

Nově v čele s Pavlem Šotolou

Nově v čele s Pavlem Šotolou

Koalice pro Pardubický kraj půjde do podzimních voleb opět společně

Před druhou etapou rekonstrukce

Před druhou etapou rekonstrukce

Rozšíření Gočárovy galerie v Automatických mlýnech je výzvou pro architekty

V Kladrubech s mezinárodní účastí

V Kladrubech s mezinárodní účastí

Jedni z nejlepších vozatajů světa zavítali na Rudolfův pohár 2024

Snaží se nalézt dohodu

Snaží se nalézt dohodu

Společné komuniké Pardubického kraje, Nemocnic Pardubického kraje a Lékařského odborového klubu