Součástí je výstava

Region - 21. 09. 2021
Součástí je výstava

PARDUBICE - Fakulta zdravotnických studií Univerzity Pardubice poprvé uspořádá společně se Střední zdravotnickou školou Pardubice Den krajského zdravotnictví. Uskuteční se ve čtvrtek 23. září od 8.30 do 18.30 hodin v prostorách fakulty v Průmyslové ulici čp. 395.

 

Akce pro žáky základních a studenty středních škol nabídne možnost poznat různé profese zdravotníků, ale i skvělou perspektivu a uplatnitelností na trhu práce, kterou dnes tyto obory mají.

 

„Jsme rádi, že se spojily dvě zásadní vzdělávací instituce, které společně představí žákům základních škol a studentům středních škol, jak důležitá, společensky významná a pestrá, je role nelékařského zdravotnického personálu. Prestiž a potřebnost tohoto povolání navíc ukázala pandemie COVID-19, kdy se rapidně zvýšil počet zájemců o studium ve všech studijních nelékařských zdravotnických programech,“ říká proděkanka Fakulty zdravotnických studií Kateřina Horáčková.

 

Návštěvníci se pomocí různých zážitkových aktivit dozvědí, co obnáší práce praktické a všeobecné sestry, porodní asistentky, radiologického asistenta, zdravotnického záchranáře nebo zdravotně-sociálního pracovníka. Na vlastní kůži si vyzkouší vyřešit život ohrožující situace nebo pohyb člověka se smyslovým handicapem.

 

Součástí Dne krajského zdravotnictví je také putovní výstava světoznámého fotografa Jindřicha Štreita s názvem „Jsem sestra“, která je spojená s křestem katalogu. Výstava je součástí kampaně Nursing now, která si dává za cíl posílit postavení všeobecných sester a porodních asistentek. Vernisáž otevře ve středu 22. září ve 13 hodin výstavu ve společných prostorách obou škol. (MaM) Foto: UPa

Mohlo by vás zajímat:

Exit 91

Exit 91

Prozkoumali 91 kilometrů a to nejlepší teď vystavují v muzeu 

Těší se na návštěvníky

Těší se na návštěvníky

Hrad Rychmburk je už po zimě připravený, čeká na turisty

Šlápněte do pedálů!

Šlápněte do pedálů!

Jsou tu Cyklopecky Východní Čechy 2024

Vylákal téměř 52 milionů korun

Vylákal téměř 52 milionů korun

Byl si vědom neudržitelnosti své hry a přesto v ní pokračoval

Dlouhodobý boj vrcholí

Dlouhodobý boj vrcholí

Změna rozpočtového určení daní pro kraje míří k poslancům

Ottovy Čechy v Pardubicích

Ottovy Čechy v Pardubicích

Na vernisáži výstavy v Krajské knihovně bude k dispozici i cenná publikace