Advent opět provoní perník

Město Pardubice - 15. 11. 2021
Advent opět provoní perník

PARDUBICE - Na Advent s vůní perníku se mohou obyvatelé a návštěvníci krajského města těšit i letos. Po úspěšném prvním ročníku této akce, kdy kavárny a cukrárny ve městě nabízely jednu perníkovou dobrotu lepší než druhou, se pořadatelé, tedy pardubické infocentrum a zdejší radnice, rozhodli pokračovat i letos.

 

Chuť i vůně perníku byla loni, tedy v době plné protiepidemických opatření, velmi příjemným bonusem adventního času v Pardubicích. Registrovali jsme milé ohlasy od obyvatel města i kavárníků, že se mohli zapojit. A děkuji jim i nyní za opětovně nadšený přístup a těším se, že i letos ochutnám typickou pardubickou pochoutku v mnoha variantách,“ uvedl primátor Martin Charvát.

 

Nezaměnitelná vůně tohoto lahodného pečiva se bude linout od perníkářů, cukrářů, pekařů i kavárníků od první adventní neděle, která letos připadá na 28. listopadu. Po celý předvánoční čas tak bude možné do místních cukráren a kaváren chodit ochutnávat perníkové speciality.

 

„Potěšilo nás, že počet zapojených kaváren letos stoupl. Každá provozovna si pro vás znovu připravila něco originálního - v nabídce nebude chybět žitný perník, perníkový cheesecake, rumové perníčky a mnoho dalších perníkových dezertů. Z nápojů určitě ochutnejte kávu a horkou čokoládu s perníkovým kořením nebo perníkovým likérem,“ jmenuje pořadatelka Miloslava Christová, ředitelka Turistického informačního centra Pardubice.

 

Infocentrum letos spustilo nový web, kde budou označeny všechny zapojené kavárny a kde bude také možné dozvědět se něco o historii tohoto sladkého voňavého pečiva. „Všechny kavárny letos poznáte i podle označení „Advent s vůní perníku“ vylepeného na vstupních dveřích provozoven. Zkuste přijmout naši výzvu a obejděte během adventu všechny „perníkové“ kavárny - určitě poznáte, zač je v Pardubicích perník!“ uvedla ředitelka infocentra Christová.

 

Více informací naleznete na www.ipardubice.cz nebo na www.adventsvuniperniku.cz. (atu) Foto: pixabay.com

 

Mohlo by vás zajímat:

Uspějí v Portugalsku?

Uspějí v Portugalsku?

Památník Zámeček Pardubice je nominován na prestižní muzejní cenu EMYA

Nostalgické linky startují

Nostalgické linky startují

Nedělní akce připomene 70 let provozu trolejbusů na Slovany

Dukla Sportovní: další krok

Dukla Sportovní: další krok

Rekonstrukce basketbalové haly je na spadnutí

Oživí veřejný prostor

Oživí veřejný prostor

Cestu na zámek bude nově zdobit nadživotní socha koně

Kdo nesehnal lístky, může na Pernštýňák

Kdo nesehnal lístky, může na Pernštýňák

Budovu radnice ozdobí na podporu Dynama šály

Na místě bývalé Telegrafie a Tesly

Na místě bývalé Telegrafie a Tesly

Univerzita Pardubice letos začne stavět budovu pro Fakultu zdravotnických studií