Pomoc tam, kde je potřeba

Město Pardubice - 30. 11. 2021
Pomoc tam, kde je potřeba

PARDUBICE - Poskytovatelé sociálních a zdravotních služeb obdrželi zásoby respirátorů a nanoroušek, které jim mají pomoci v prevenci proti koronaviru. Ochranné prostředky v celkovém počtu 296 300 kusů, které subjektům darovala společnost Scimed Biotechnologies, jež zajišťovala testování na některých pardubických školách, přitom putovaly do městem vytipovaných organizací, které je potřebují nejvíce.

 

Tisíce respirátorů a nanoroušek byly na základě požadavků jednotlivých organizací rozděleny mezi Oblastní charitu Pardubice, společnost Včelka, SKP-Centrum, Komunitní centrum Petrklíč a Sociální služby města Pardubic.

 

„Jedná se především o ty organizace, jejichž náplní je poskytování terénních sociálních služeb či pečovatelské a ošetřovatelské péče. Pracovníci těchto organizací neustále přicházejí do kontaktu se svými klienty, především se seniory a lidmi s hendikepem, kteří nadále patří mezi tu nejrizikovější skupinu. Spotřeba ochranných pomůcek a náklady s tím spojené jsou v těchto organizacích opravdu vysoké. Jsem rád, že jsme byli osloveni s prosbou o spolupráci a mohli pomoci s organizací, aby šla pomoc cíleně tam, kde je potřeba,“ podotýká náměstek primátora Jakub Rychtecký.

 

„Děkujeme městu za spolupráci při oslovení a vytipování subjektů z oblasti nejpotřebnějších sociálních služeb na území města, kde náš dar skutečně pomůže. Zároveň jsme se v rámci společenské odpovědnosti naší firmy rozhodli věnovat nanoroušky a respirátory menší velikosti dětem v pardubickém dětském domově,“ doplňuje provozní ředitelka společnosti Scimed Biotechnologies Lucie Horáková. (iko) Foto: SCIMED BIOTECHNOLOGIES

Mohlo by vás zajímat:

Uspějí v Portugalsku?

Uspějí v Portugalsku?

Památník Zámeček Pardubice je nominován na prestižní muzejní cenu EMYA

Nostalgické linky startují

Nostalgické linky startují

Nedělní akce připomene 70 let provozu trolejbusů na Slovany

Dukla Sportovní: další krok

Dukla Sportovní: další krok

Rekonstrukce basketbalové haly je na spadnutí

Oživí veřejný prostor

Oživí veřejný prostor

Cestu na zámek bude nově zdobit nadživotní socha koně

Kdo nesehnal lístky, může na Pernštýňák

Kdo nesehnal lístky, může na Pernštýňák

Budovu radnice ozdobí na podporu Dynama šály

Na místě bývalé Telegrafie a Tesly

Na místě bývalé Telegrafie a Tesly

Univerzita Pardubice letos začne stavět budovu pro Fakultu zdravotnických studií