Pomstil se zaměstnavateli

Město Pardubice - 13. 12. 2021
Pomstil se zaměstnavateli

PARDUBICE – Kriminalisté během pěti dnů dopadli podezřelého, který měl mít na svědomí úmyslné zapálení dodávky a další škodu na budově nejmenované firmy. 

 

Požár vzplanul v sobotu 4. prosince. „V ten den byl pachatel neznámý, ale provedené úkony na místě a další prověřování už ukázaly, koho hledat,“ uvedla tisková mluvčí krajské policie Eva Maturová. Následně si pardubičtí kriminalisté pro podezřelého přišli na ubytovnu. Jde o 43letého muže, bývalého zaměstnance, který dodávku v areálu firmy zapálil proto, aby se majiteli pomstil za neshody a dluh, který vůči němu údajně má.

 

Podezřelý byl zaměstnancem poškozené firmy od června letošního roku a poslední den v práci strávil 12. října. Pracovní poměr dle jeho slov ukončil na svou žádost. Majitel mu měl dlužit 130 tisíc korun a na žádosti o vyplacení nereagovat. Zlost, zrada a zklamání, to všechno v 43letém muži vřelo natolik, že se rozhodl pomstít.

 

Posilnil se vodkou, vše promyslel a vydal se k areálu. Přelezl plot, tekutým podpalovačem polil vozidlo s reklamními nápisy firmy a škrtl zapalovačem. Podpalovač nefungoval tak rychle jak předpokládal, chvíli čekal, jestli se to vůbec rozhoří, až když si byl jistý, že auto plameny pohltí, teprve potom stejnou cestou spokojeně odešel. Při čekání na autobus zaznamenal příjezd hasičů. Vůbec nepochyboval o tom, že jedou k požáru, který on sám založil.

 

„Neshořelo pouze vozidlo v hodnotě 850 000 korun, požár poškodil i přilehlou halu a zastřešení firmy. Podezřelý se k jednání doznává, za poškození cizí věci mu hrozí až tříleté vězení. Škoda převyšuje milionovou hodnotu,“ uzavírá Eva Maturová. (zr) Foto: PČR

Mohlo by vás zajímat:

Uspějí v Portugalsku?

Uspějí v Portugalsku?

Památník Zámeček Pardubice je nominován na prestižní muzejní cenu EMYA

Nostalgické linky startují

Nostalgické linky startují

Nedělní akce připomene 70 let provozu trolejbusů na Slovany

Dukla Sportovní: další krok

Dukla Sportovní: další krok

Rekonstrukce basketbalové haly je na spadnutí

Oživí veřejný prostor

Oživí veřejný prostor

Cestu na zámek bude nově zdobit nadživotní socha koně

Kdo nesehnal lístky, může na Pernštýňák

Kdo nesehnal lístky, může na Pernštýňák

Budovu radnice ozdobí na podporu Dynama šály

Na místě bývalé Telegrafie a Tesly

Na místě bývalé Telegrafie a Tesly

Univerzita Pardubice letos začne stavět budovu pro Fakultu zdravotnických studií