Vzdělání proti teroru

Město Pardubice - 03. 03. 2022
Vzdělání proti teroru

PARDUBICE - „Památník Zámeček připomíná hrdiny, kteří položili své životy za svobodu a demokracii v boji proti zrůdnému režimu, který tyto hodnoty pošlapával. Právě nyní je nutné chápat, jaké jsou následky takových režimů, bohužel i ve 21. století. Vnímáme, že musíme udělat vše, co můžeme, abychom odsoudili bezprecedentní agresi, a především podpořili všechny ty, kteří takovéto agresi vzdorují. S nebývalou naléhavostí dostává nový rozměr heslo původně věnované pardubickým hrdinům: Vaše smrt – Naše svoboda,“ uvedl dnes ve svém prohlášení ředitel Památníku Zámeček Viktor Janák.


Na podporu Ukrajiny se Památník Zámeček rozhodl uspořádat pro veřejnost benefiční lektorovaný edukační program „Lidská práva“. Tento program je zaměřen na představení pojmu „lidská práva“, Základní listiny práv a svobod, představuje československého právníka a generála
Bohumila Ečera, který po druhé světové válce definoval pojem „zločiny proti lidskosti“.


Program zasazuje tyto pojmy do kontextu historických událostí i současného světového dění – v dnešních dnech tolik naléhavého.


Edukační program „Lidská práva“ pro veřejnost proběhne v sobotu a v neděli 5. a 6. března v Památníku Zámeček v Pardubicích vždy od 14.00 hodin. Zúčastnit se programu a přispět na humanitární pomoc pro Ukrajinu může každý!

„Uspořádání tohoto programu pro veřejnost je benefiční a veškerý výtěžek bude využit na zajištění humanitární pomoci pro postižené obyvatele Ukrajiny,“ zdůrazňuje Viktor Janák.


Pro omezenou kapacitu programu doporučují pořadatelé zájemcům se předem registrovat na následujícím e-mailu: kubelkova@zamecek-memorial.cz (zr) Foto: ONDŘEJ BOUŠKA (Na snímku kinosál Památníku Zámeček)

Mohlo by vás zajímat:

Uspějí v Portugalsku?

Uspějí v Portugalsku?

Památník Zámeček Pardubice je nominován na prestižní muzejní cenu EMYA

Nostalgické linky startují

Nostalgické linky startují

Nedělní akce připomene 70 let provozu trolejbusů na Slovany

Dukla Sportovní: další krok

Dukla Sportovní: další krok

Rekonstrukce basketbalové haly je na spadnutí

Oživí veřejný prostor

Oživí veřejný prostor

Cestu na zámek bude nově zdobit nadživotní socha koně

Kdo nesehnal lístky, může na Pernštýňák

Kdo nesehnal lístky, může na Pernštýňák

Budovu radnice ozdobí na podporu Dynama šály

Na místě bývalé Telegrafie a Tesly

Na místě bývalé Telegrafie a Tesly

Univerzita Pardubice letos začne stavět budovu pro Fakultu zdravotnických studií