Budou hledat řešení

Město Pardubice - 30. 03. 2022
Budou hledat řešení

PARDUBICE - V krajském městě může vzniknout nejmodernější multisportovní centrum v zemi. Na jeho realizaci ovšem chybí investiční prostředky. Poslanci koalice SPOLU přesto budou hledat řešení, jak projekt během několika let zahájit.

 

Poslanci Pavel Svoboda (TOP 09), Karel Haas (ODS) a Marek Výborný (KDU-ČSL) se osobně sešli s vedoucím investičního týmu projektu Dukla Sportovní a předsedou představenstva pardubické Beksy Pavlem Starou a na vlastní oči se přesvědčili o neutěšeném stavu sportovního areálu na pardubické Dukle. Ten je zanedbaný a z velké části nevyužívaný. 

 

„Všichni se shodnou, že projekt na chystanou revitalizaci vypadá skvěle a že jej sportovní svazy opravdu potřebují. Areál má sloužit desítkám sportů, mládeži i veřejnosti. Díky strategické poloze a dobré dopravní dostupnosti Pardubic může hostit celostátní i mezinárodní soutěže a přilákat do regionu mnoho nových návštěvníků,“ říká poslanec Pavel Svoboda.

 

„I když je projekt od počátku připravován k možné realizaci po etapách, tak problémem číslo jedna jsou v současnosti peníze. Při aktuálním dramatickém růstu cen stavebních prací a materiálů se celkové náklady na realizaci projektu odhadují přibližně kolem dvou miliard korun. Je nutné si realisticky říci, že v rozpočtově napjatých letech 2022 a 2023 naše město ani stát finanční zdroje na realizaci mít nebudou. S Pavlem Starou jsme se však shodli na tom, že poté, kdy jeho tým provede kompletní nákladovou revizi a aktualizaci projektu, tak by všichni pardubičtí politici napříč politickým spektrem, ať na místní, krajské nebo celostátní úrovni, měli udělat vše, co je v jejich silách, aby realizace projektu Dukla Sportovní skutečně odstartovala rokem 2024,“ apeluje poslanec Karel Haas.  

 

Pavel Stara podrobně seznámil poslance se studií „Dukla Sportovní“ i kontextem příprav v uplynulých letech. „Důležitá je shoda na podpoře tohoto výrazně nadregionálního projektu jak ze strany města, tak i státu. Národní sportovní agentura s ním počítá jako s prioritou velkých investičních akcí s národním i mezinárodním využitím. Čas příštích dvou let bude důležité využít na projektové přípravy a rozhodnutí o jejich etapové realizaci. My můžeme naopak přislíbit plnou podporu při jednáních o investicích v rámci Národní sortovní agentury,” uzavřel poslanec Marek Výborný. (zr) Foto: (zr)  

Mohlo by vás zajímat:

Uspějí v Portugalsku?

Uspějí v Portugalsku?

Památník Zámeček Pardubice je nominován na prestižní muzejní cenu EMYA

Nostalgické linky startují

Nostalgické linky startují

Nedělní akce připomene 70 let provozu trolejbusů na Slovany

Dukla Sportovní: další krok

Dukla Sportovní: další krok

Rekonstrukce basketbalové haly je na spadnutí

Oživí veřejný prostor

Oživí veřejný prostor

Cestu na zámek bude nově zdobit nadživotní socha koně

Kdo nesehnal lístky, může na Pernštýňák

Kdo nesehnal lístky, může na Pernštýňák

Budovu radnice ozdobí na podporu Dynama šály

Na místě bývalé Telegrafie a Tesly

Na místě bývalé Telegrafie a Tesly

Univerzita Pardubice letos začne stavět budovu pro Fakultu zdravotnických studií