Jak dál s nebytovými prostory

Město Pardubice - 27. 04. 2022
Jak dál s nebytovými prostory

PARDUBICE - Město by rádo dokončilo prodej bytových domů, které v minulosti privatizovalo. V řadě z nich zůstávají v majetku města pouze nebytové prostory, které předmětem privatizace nebyly. Zástupci radnice proto jednali se stávajícími nájemníky 26 vytipovaných nebytových prostor na území Dukly a Višňovky o dalším možném postupu. Zajímalo je, zda by nájemci měli zájem o případný odprodej nebytů, nebo preferují pokračování nájemních vztahů.

 

„Ve všech případech jde o prostory, které jsme vyhodnotili jako pro město zbytné. V současné době víme, že o odkup mají zájem pouze nájemci tří nebytových jednotek a jednu jednotku máme prázdnou. V těchto případech budeme činit kroky k tomu, aby tyto nebyty mohly být prodány. Ostatní podnikatelé, kteří užívají prostory na základě řádné nájemní smlouvy, ale nemají zájem o jejich koupi, se však obávat nemusejí. Zůstanou i nadále v nájemním vztahu dle platné nájemní smlouvy uzavřené se statutárním městem Pardubice,“ ujišťuje podnikatele primátor Martin Charvát.

 

Nebytové prostory, které má město na pátém městském obvodě vytipované, se nacházejí v bytových domech, kde byly byty v minulosti rozprodány nájemníkům. Městu zde zbyly pouze nebytové prostory, které pronajímá dalším subjektům. V řadě případů jde o obchody a služby, které by místním citelně chyběly, a město má proto zájem na jejich zachování.  (NaH) Foto: byty.cz

Mohlo by vás zajímat:

Uspějí v Portugalsku?

Uspějí v Portugalsku?

Památník Zámeček Pardubice je nominován na prestižní muzejní cenu EMYA

Nostalgické linky startují

Nostalgické linky startují

Nedělní akce připomene 70 let provozu trolejbusů na Slovany

Dukla Sportovní: další krok

Dukla Sportovní: další krok

Rekonstrukce basketbalové haly je na spadnutí

Oživí veřejný prostor

Oživí veřejný prostor

Cestu na zámek bude nově zdobit nadživotní socha koně

Kdo nesehnal lístky, může na Pernštýňák

Kdo nesehnal lístky, může na Pernštýňák

Budovu radnice ozdobí na podporu Dynama šály

Na místě bývalé Telegrafie a Tesly

Na místě bývalé Telegrafie a Tesly

Univerzita Pardubice letos začne stavět budovu pro Fakultu zdravotnických studií