Pardubice zase na bruslích

Město Pardubice - 01. 06. 2022
Pardubice zase na bruslích

PARDUBICE - Milovníci kolečkových bruslí se mohou začít radovat. Tradiční akce Pardubice na bruslích, kterou přerušil koronavirus a dopravní situace spojená s uzavírkou nadjezdu Kyjevská, se konečně vrací. Organizátoři pro letošní ročník slibují celkem tři vyjížďky, ta první se uskuteční v neděli 19. června a doplněna bude o speciální program.

 

„Pro účastníky jsme v rámci první letošní vyjížďky na bruslích připravili kromě samotné trasy po městě také doprovodný program. S jeho obsahem nám pomohla zejména společnost Decathlon, která bude mít na parkovišti u hokejové arény rozestavěno hned několik stanovišť. Na jednom z nich budou moci zájemci využít možnost nechat si zkontrolovat své brusle a případně si je nechat rovnou seřídit, další stanoviště budou sloužit jako herní zóny s řadou aktivit, včetně slalomu na kolečkových bruslích, střelby z luku, člunkového závodu na bruslích, jízdy na in-linech s kelímkem naplněným vodou v ruce a složení přístřešku na čas. Pro ty nejlepší z nejmenších účastníků bude mít společnost Decathlon navíc přichystány drobné odměny,“ popisuje blížící se červnovou vyjížďku Lukáš Dvořák z odboru sportu pardubického magistrátu.

 

Další výhry mohou účastníci získat díky hrací kartě v soutěži, kterou pro ně přichystal Magistrát města Pardubic. „Soutěžní kartu rozdáme zájemcům v rámci první vyjížďky přímo na parkovišti u arény. Stačí ji vyplnit a na každé ze tří projížděk získat potřebnou samolepku za účast. Kdo nasbírá všechny tři samolepky a kartu organizátorům na poslední vyjížďce odevzdá, bude zařazen do slosování o ceny v podobě poukazů na nákup sportovního vybavení či dárkových předmětů města,“ dodává Dvořák a zmiňuje, že kartu si budou zájemci moci vyzvednout pouze na první projížďce.

 

Ta je naplánovaná na neděli 19. června od 14 hodin z parkoviště u hokejové arény s tím, že doprovodný program zahrnující nejen herní zóny, ale i možnost zakoupit si občerstvení, startuje ve 13 hodin a potrvá do 16. hodiny. Druhá, tentokrát večerní vyjížďka se uskuteční v rámci Sportovního parku Pardubice v neděli 7. srpna od 20:30 hodin se startem opět u hokejové arény, odkud se bude vyjíždět také v neděli 4. září, na kdy jsou naplánovány poslední letošní Pardubice na bruslích se startem ve 14 hodin. (iko) Ilustrační foto: pixabay.com

Mohlo by vás zajímat:

Uspějí v Portugalsku?

Uspějí v Portugalsku?

Památník Zámeček Pardubice je nominován na prestižní muzejní cenu EMYA

Nostalgické linky startují

Nostalgické linky startují

Nedělní akce připomene 70 let provozu trolejbusů na Slovany

Dukla Sportovní: další krok

Dukla Sportovní: další krok

Rekonstrukce basketbalové haly je na spadnutí

Oživí veřejný prostor

Oživí veřejný prostor

Cestu na zámek bude nově zdobit nadživotní socha koně

Kdo nesehnal lístky, může na Pernštýňák

Kdo nesehnal lístky, může na Pernštýňák

Budovu radnice ozdobí na podporu Dynama šály

Na místě bývalé Telegrafie a Tesly

Na místě bývalé Telegrafie a Tesly

Univerzita Pardubice letos začne stavět budovu pro Fakultu zdravotnických studií