Pět poučných i zábavných dnů

Město Pardubice - 11. 09. 2022
Pět poučných i zábavných dnů

PARDUBICE - Od pondělí 12. do pátku 16.9. se uskuteční v rámci osvětového Týdne pro duševní zdraví několik zajímavých akcí.

 

Jako první bude v pondělí v Klubu 29 vernisáží zahájena výstava Pocity nadějné východočeské autorky Kristýny Všetulové (potrvá do 13. října).

 

 

V úterý si lze vybrat z besedy Moje jméno není diagnóza (Klub 29), workshopu Kognitivní funkce a duševní zdraví (Knihovní centrum U Vokolků) a ze dnů otevřených dveří VIDA centra a Domova pro seniory U Kostelíčka.

 

 

Café Robinson v Polabinách připravilo na středu tradiční odpoledne Výměňák. GAMPA uspořádá audioprocházku městem Den mě oslepí, večer utiší, noc mě skryje. Laxus – Ambulantní centrum představí ukázky metody EEG, která umožnuje ovládat mozkové vlny.

 

 

Lákavá bude jistě čtvrteční jemná jóga pro duševní chorobu s lektorkou Vlaďkou Polákovou v Centru Kosatec. Škola Svítání zve na hravé mezigenerační duševní propojení světa dětí a seniorů.

 

Týden v pátek zakončí v Divadle 29 seminář a workshop zaměřený na pohyb pro zdravější a plnohodnotnější život lidí s duševním onemocněním. V Tyršových sadech se bude konat společné setkání Duše v pohybu.

 

Přitažlivé akce Týdne pro duševní zdraví se do poloviny října uskuteční i v dalších osmi městech našeho kraje. Podrobné informace i kompletní program 27. ročníku uvádějí weby www.tdz.cz a www.pdz.cz nebo facebookový profil Tydny.pro.dusevni.zdravi. (mk) Ilustrační foto: okraslovacikomin.cz

Mohlo by vás zajímat:

Uspějí v Portugalsku?

Uspějí v Portugalsku?

Památník Zámeček Pardubice je nominován na prestižní muzejní cenu EMYA

Nostalgické linky startují

Nostalgické linky startují

Nedělní akce připomene 70 let provozu trolejbusů na Slovany

Dukla Sportovní: další krok

Dukla Sportovní: další krok

Rekonstrukce basketbalové haly je na spadnutí

Oživí veřejný prostor

Oživí veřejný prostor

Cestu na zámek bude nově zdobit nadživotní socha koně

Kdo nesehnal lístky, může na Pernštýňák

Kdo nesehnal lístky, může na Pernštýňák

Budovu radnice ozdobí na podporu Dynama šály

Na místě bývalé Telegrafie a Tesly

Na místě bývalé Telegrafie a Tesly

Univerzita Pardubice letos začne stavět budovu pro Fakultu zdravotnických studií