Přívětivý magistrát

Město Pardubice - 11. 09. 2022
Přívětivý magistrát

PARDUBICE - Zdejší magistrát obstál v každoročním hodnocení přívětivosti radnic vůči klientům. V letošním roce obsadil v soutěži Ministerstva vnitra ČR Přívětivý úřad v kategorii obcí s rozšířenou působností v rámci Pardubického kraje první místo.

 

To, že město Pardubice, respektive jeho magistrát získal toto ocenění opakovaně, svědčí o tom, že způsob práce a především komunikace s klienty úřadu a především uspokojování jejich potřeb, je správně nastaveno,“ okomentoval skvělé umístění pardubického magistrátu primátor Martin Charvát.

 

Přívětivý úřad je soutěží mapující stav přívětivosti a otevřeností obecních a městských úřadů vůči občanům a jejich potřebám. Základní hodnotící kategorií je poskytování nadstandardních služeb či běžných služeb v nadstandardní kvalitě. Cílem soutěže je ocenit snahu představitelů měst a městských úřadů (úřadů městských částí Prahy) ve zvyšování přívětivosti úřadu vůči veřejnosti. Letošního sedmého ročníku soutěže se zúčastnilo 125 obcí s rozšířenou působností včetně několika městských částí Prahy, což je 55 procent z celkového počtu možných soutěžících. Přihlášené radnice odpovídaly na osm desítek dotazů týkajících se dostupnosti služeb, transparentnosti, komunikace, online nástrojů které město využívá, participace veřejnosti nebo udržitelnosti. V celorepublikovém hodnocení se umístil nejvýše Kolín před Libercem a Znojmem, v Pardubickém kraji jsou na předních příčkách za Pardubicemi Chrudim a Ústí nad Orlicí.

 

Jsem přesvědčen, že v našem případě se na vítězství podílí online komunikace úřadu s občany, nejde přitom jenom o rezervace na přepážky, ale magistrát s občany komunikuje prostřednictvím sociálních sítí nebo mobilní aplikace,“ doplňuje primátor Charvát.

 

Do brožury příkladů dobré praxe, kterou na základě této soutěže MV vydalo, se mezi 23 počinů hodných následování dostaly i dva pardubické - projekt zřízení ordinace pro osoby ohrožené sociálním vyloučením a vznik Pardubického podnikatelského inkubátoru zaměřujícího se zejména na projekty/startupy s inovativním potenciálem. (NaH) Ilustrační foto: BEDŘICH PRÁCHENSKÝ

Mohlo by vás zajímat:

Uspějí v Portugalsku?

Uspějí v Portugalsku?

Památník Zámeček Pardubice je nominován na prestižní muzejní cenu EMYA

Nostalgické linky startují

Nostalgické linky startují

Nedělní akce připomene 70 let provozu trolejbusů na Slovany

Dukla Sportovní: další krok

Dukla Sportovní: další krok

Rekonstrukce basketbalové haly je na spadnutí

Oživí veřejný prostor

Oživí veřejný prostor

Cestu na zámek bude nově zdobit nadživotní socha koně

Kdo nesehnal lístky, může na Pernštýňák

Kdo nesehnal lístky, může na Pernštýňák

Budovu radnice ozdobí na podporu Dynama šály

Na místě bývalé Telegrafie a Tesly

Na místě bývalé Telegrafie a Tesly

Univerzita Pardubice letos začne stavět budovu pro Fakultu zdravotnických studií