Sebrat maximum podpisů

Město Pardubice - 24. 05. 2023
Sebrat maximum podpisů

PARDUBICE - Vedení města má za sebou důležité jednání se starosty obcí, které se nacházejí v okolí plánované spalovny nebezpečného odpadu v Rybitví. Na radnici se tak za účasti senátorky Miluše Horské sešli zástupci Pardubic, Rybitví, Srnojed a Lázní Bohdanče, aby společně probrali, jaké kroky je možné proti záměru společnosti AVE CZ ještě podniknout.



Vzhledem k tomu, že petiční výbor shledal některé podpisy v rámci petice proti spalovně jako chybové, máme nyní možnost potřebné podpisy doplnit. Spolu se starosty jsme se tedy dohodli, že petici obnovíme a dál budeme sbírat hlasy veřejnosti. Chtěl bych proto všechny poprosit o součinnost v boji proti obnovení provozu spalovny, která bude mít výrazně neblahý vliv na životní prostředí nejen v našem městě,“ apeluje primátor Pardubic Jan Nadrchal a dodává, že petiční výbor vyhodnotil podpisy jako chybové zejména z důvodu špatně uvedené adresy signatářů, kteří často vyplňovali pouze město, nikoli také adresu, číslo popisné a PSČ.



Radnice včera petičnímu výboru zaslala své rozhodnutí o tom, že ve sběru podpisů hodlá pokračovat. Pomoci by měli také dobrovolníci v ulicích, kteří u sebe budou mít podpisové archy. „Musíme petici dostat také do ulic města, aby byla více na očích. Věřím, že tímto způsobem se nám podaří získat dostatečné množství podpisů z řad veřejnosti, která nám v tomto boji proti spalovně stále může pomoci. Nadále také platí, že město Pardubice, stejně jako okolní obce, se záměrem obnovy provozu spalovny a souhlasným stanoviskem Ministerstva životního prostředí nesouhlasí, jak na včerejším jednání také několikrát zaznělo. Znalecký posudek považujeme za nedostatečný a společně s okolními obcemi budeme na základě vývoje situace dělat vše, co bude v našich silách, aby k obnovení provozu spalovny nedošlo. O tom, kde bude možné petici podepsat budeme samozřejmě zavčasu informovat na webu města i prostřednictvím sociálních sítí,“ dodává náměstkyně primátora zodpovědná za životní prostředí Jiřina Klčová s tím, že jedním z následujících kroků, které radnice plánuje, mimo jiné je setkání s ministrem životního prostředí. Zároveň dodává, že pro petici jsou důležité podpisy těch, kteří ji doposud nepodepsali. (iko) Foto: MmP

Mohlo by vás zajímat:

Uspějí v Portugalsku?

Uspějí v Portugalsku?

Památník Zámeček Pardubice je nominován na prestižní muzejní cenu EMYA

Nostalgické linky startují

Nostalgické linky startují

Nedělní akce připomene 70 let provozu trolejbusů na Slovany

Dukla Sportovní: další krok

Dukla Sportovní: další krok

Rekonstrukce basketbalové haly je na spadnutí

Oživí veřejný prostor

Oživí veřejný prostor

Cestu na zámek bude nově zdobit nadživotní socha koně

Kdo nesehnal lístky, může na Pernštýňák

Kdo nesehnal lístky, může na Pernštýňák

Budovu radnice ozdobí na podporu Dynama šály

Na místě bývalé Telegrafie a Tesly

Na místě bývalé Telegrafie a Tesly

Univerzita Pardubice letos začne stavět budovu pro Fakultu zdravotnických studií