Paroh se mu zabodl do ruky

Region - 07. 09. 2023
Paroh se mu zabodl do ruky

PARDUBICKO - Dálniční policisté zachránili zmateného srnce, který jednomu z nich během odchytu probodnul ruku svým parožím.

 

Velmi kuriózní zákrok mají za sebou policisté z Dálničního oddělení Městec. Jak informovala krajská policejní mluvčí Iveta Kopecká, vše začalo kontrolou vozidla na dálnici D35 u obce Ostrov, které stálo v odstavném pruhu na varovných světlech. Ve chvíli, kdy policisté tuto situaci vyřešili, obrátil se na ně pracovník z nedaleké stavby u dálnice s tím, že za ochranným oplocením pobíhá zmatený srnec a hrozí jeho vběhnutí na dálnici.

 

„Policisté srnce skučně našli. Nejprve se ho nažili zahnat směrem k otevřené brance, což se jim také dařilo. Vystresované zvíře ale ve velké rychlosti netrefilo otvor a odrazilo se od kovové konstrukce, což ho ještě více dezorientovalo. Srnec se poté rozběhnul proti jednomu z policistů a těsně před ním vyskočil směrem k dálnici. V té chvíli ho policista zachytil a stáhnul k zemi. Společně ale dopadli tak nešťastně, že se policistovi zabodnul do paže srncův paroh. I přesto ale vzal zvíře do náruče a odnesl ho do bezpečného prostoru,“ popisuje Kopecká.

 

Krvácející ránu policisté ještě na místě ošetřili a okamžitě vyjeli k další nahlášené události. Až po jejím vyřešení policista odjel do nemocnice, odkud se vrátil s několika stehy a doživotní vzpomínkou.

 

„Je nutno dodat, že policista nezachránil pouze srnce, ale velmi pravděpodobně ušetřil řidiče na dálnici před velmi nepříjemným zážitkem, který při špatné reakci mohl skončit neštěstím,“ uzavírá mluvčí Kopecká. (zr) Foto: PČR

 

Mohlo by vás zajímat:

Exit 91

Exit 91

Prozkoumali 91 kilometrů a to nejlepší teď vystavují v muzeu 

Těší se na návštěvníky

Těší se na návštěvníky

Hrad Rychmburk je už po zimě připravený, čeká na turisty

Šlápněte do pedálů!

Šlápněte do pedálů!

Jsou tu Cyklopecky Východní Čechy 2024

Vylákal téměř 52 milionů korun

Vylákal téměř 52 milionů korun

Byl si vědom neudržitelnosti své hry a přesto v ní pokračoval

Dlouhodobý boj vrcholí

Dlouhodobý boj vrcholí

Změna rozpočtového určení daní pro kraje míří k poslancům

Ottovy Čechy v Pardubicích

Ottovy Čechy v Pardubicích

Na vernisáži výstavy v Krajské knihovně bude k dispozici i cenná publikace