Ceny Gustava Habrmana

Region - 26. 10. 2023
Ceny Gustava Habrmana

PARDUBICKO - Termín nominací na Učitele Pardubického kraje za rok 2023 se nezadržitelně blíží ke konci. Vybrat a navrhnout pedagogy v našem regionu na Ceny Gustava Habrmana je možné už jen do 30. října. Pokud ve svém okolí znáte vyučující, kteří dokáží v dětech probudit takový zájem ke vzdělávání, že se nemohou dočkat další hodiny s panem nebo paní učitelkou, navštivte webové stránky ucitel.pardubickykraj.cz.

 

Ocenění je úzce spojeno s Gustavem Habrmanem, prvním československým ministrem školství a rodákem z České Třebové. Učitelé jsou za svůj přínos v oblasti školství nominováni v kategoriích – mateřské školy, základní školství, střední školství, mimoškolní vzdělávání a síň slávy. Slavnostní ocenění vyučujících v Pardubickém kraji proběhlo v minulosti dvakrát, naposledy v lednu letošního roku v Tylově domě v Poličce. Následující ročník by se měl uskutečnit v Šemberově divadle ve Vysokém Mýtě.

 

Obou slavnostních ročníků se osobně zúčastnil krajský radní pro školství Josef Kozel. „Jsem přesvědčen o tom, že se v Pardubickém kraji nachází nespočet učitelek a učitelů, kteří si za svoji neúnavnou a velmi často náročnou práci zaslouží poděkovat. Jejich ocenění je odměnou za kvalitní práci, kterou pro naše děti odvádí. Udílení Cen Gustava Habrmana je také oceněním a oslavou učitelství jako společensky velmi důležitého povolání. Právě učitelé mají v rukách budoucnost našich dětí a světa, ve kterém budeme žít,“ řekl radní Josef Kozel. (DoB) Foto: Pk (Snímek z minulého ročníku předávání cen)

Mohlo by vás zajímat:

Exit 91

Exit 91

Prozkoumali 91 kilometrů a to nejlepší teď vystavují v muzeu 

Těší se na návštěvníky

Těší se na návštěvníky

Hrad Rychmburk je už po zimě připravený, čeká na turisty

Šlápněte do pedálů!

Šlápněte do pedálů!

Jsou tu Cyklopecky Východní Čechy 2024

Vylákal téměř 52 milionů korun

Vylákal téměř 52 milionů korun

Byl si vědom neudržitelnosti své hry a přesto v ní pokračoval

Dlouhodobý boj vrcholí

Dlouhodobý boj vrcholí

Změna rozpočtového určení daní pro kraje míří k poslancům

Ottovy Čechy v Pardubicích

Ottovy Čechy v Pardubicích

Na vernisáži výstavy v Krajské knihovně bude k dispozici i cenná publikace