Město vstříc rodičům

Město Pardubice - 02. 07. 2021
Město vstříc rodičům

 

PARDUBICE - Mateřské školy zůstávají pro děti otevřeny také o prázdninách a stejně jako v loňském roce v rozšířenějším režimu. Město po dohodě s vedením mateřských škol reaguje na omezení provozu způsobená pandemií covid-19, která školky opět na nějaký čas uzavřela.

 

 

„Při plánování provozu v mateřských školách zřizovaných statutárním městem Pardubice v měsících červenci a srpnu jsme primárně vycházeli z provozních možností jednotlivých zařízení, personální zajištění a aktuální epidemickou situaci nevyjímaje. Oproti předchozím rokům, kdy byly školky otevřené o prázdninách 3 týdny, se město jako zřizovatel snažilo v maximální možné míře vyjít vstříc potřebám rodičů a otevřít stejně jako v loňském, tak i letošním roce školky na 5 týdnů, samozřejmě kromě těch zařízení, v nichž budou během léta probíhat různé opravy a rekonstrukce,“ informuje náměstek primátora pro školství Jakub Rychtecký a dodává, že rodiče najdou seznam otevřených mateřských škol a jejich prázdninový provoz na webu města. Pokud rodiče potřebují z vážných rodinných důvodů zajistit hlídání svých ratolestí na delší dobu, řeší to s rodičem individuálně vedení jednotlivých mateřských škol.

 

 

Během července je pro předškoláčky otevřeno 15 pracovišť a stejný počet zařízení bude pro děti otevřen také v srpnu, vždy tak, aby v rámci každého školského obvodu byla otevřena alespoň jedna mateřinka. V týdnu od 30. srpna 2021 již budou v provozu všechny mateřské školy, opět vyjma těch, v nichž budou ještě probíhat stavební práce. (iko) Ilustrační foto: BEDŘICH PRÁCHENSKÝ

Mohlo by vás zajímat:

Uspějí v Portugalsku?

Uspějí v Portugalsku?

Památník Zámeček Pardubice je nominován na prestižní muzejní cenu EMYA

Nostalgické linky startují

Nostalgické linky startují

Nedělní akce připomene 70 let provozu trolejbusů na Slovany

Dukla Sportovní: další krok

Dukla Sportovní: další krok

Rekonstrukce basketbalové haly je na spadnutí

Oživí veřejný prostor

Oživí veřejný prostor

Cestu na zámek bude nově zdobit nadživotní socha koně

Kdo nesehnal lístky, může na Pernštýňák

Kdo nesehnal lístky, může na Pernštýňák

Budovu radnice ozdobí na podporu Dynama šály

Na místě bývalé Telegrafie a Tesly

Na místě bývalé Telegrafie a Tesly

Univerzita Pardubice letos začne stavět budovu pro Fakultu zdravotnických studií