Stresor chystá vlet do Agrobanky

Kultura - 25. 09. 2021
Stresor chystá vlet do Agrobanky

PARDUBICE - Obrovský boom zažívaly po skončení koronavirových restrikcí revivalové (rozuměj: doslova oživující, tedy hrající repertoár bývalých či současných formací a zpěváků, pozn. red.) kapely, stejně tak jako tzv. coverové formace, které si po svém nebo přibližně stejně v rámci možností hrají na mnohem menších pódiích populární songy známých hitů. Mezi ně patří i pardubická skupina Stresor.

 

Ta vsadila na osvědčené ikony české rockové scény, jako jsou hlavně skupiny Kabát, Harlej, Alkehol, Škwor a Arakain. „Nejvíce nabídek k hraní máme v letních měsících a tam se nám bohudík loni i letos dařilo. Loni jsme přes léto odehráli přes dvacet koncertů, letos to bude přibližně stejné číslo,“ říká frontman Stresoru Martin „Catman“ Gabriel. Ten působil téměř dvacet let v přeloučské formaci Crionic, chvíli si zahrál i v týnecké smečce Elysium. Teď se našel v kapele, která hraje převzaté hity. „Každým koncertem společně s našimi fanoušky vzdáváme hold těm nejlepším českejm rockovejm songům, jsou to skvělé písničky, které nenechají nikoho chladným, mají skvělou melodiku. Čeština je úžasnej jazyk“, říká Catman, který v Crionicu zpíval dlouhá léta anglicky a češtinu si zjevně užívá.

 

Jak frontman kapely dodává, každá akce na různých místech Pardubicka má svá specifika. „V letošním roce se nám za sebou sešly tři skvělé akce na přelomu července a srpna, a to v Bystřeci, Břehách a Sezemicích. Jen na nich jsme měli možnost hrát pro celkem čtyři tisíce lidí, což byl prvotřídní zážitek. Jinak, pokud nám to zase nezakážou, to vypadá na výživný podzim. Jen na přelomu září a října bychom měli odehrát sedm akcí. Vypíchnul bych z toho jednu pro Pardubáky zajímavou, a to v sobotu 2. října. Vlítneme v Pardubicích do Agrobanky, kde ve velkém sále Domu techniky uděláme pořádnou rockovou zábavu,“ zve dopředu Catman, jehož přezdívka se datuje od mládí, kdy mu kamarádi říkali „Kočičák“.

 

K hlavním tvářím Stresoru patří zakládající člen kapely kytarista Miloslav Midla Vondráček. „V nadsázce ho při akcích představuji jako kytaristu, zpěváka a dokonce i jako amatérského mima, v jednom songu se totiž snaží neustále gesty převést děj do pantomimy. Jinak je to i řidič kapely, díky své dlouhotrvající abstinenci je to ideální adept na tuto funkci,“ směje se frontman a dodává už s vážností, že se jeho kapela snaží v poslední době o kvalitu předváděného repertoáru.

 

Na basovou kytaru nám ve Stresoru válí celebrita Tomáš Tonda Lesák, kterého mnozí jistě znají z jeho působení v přeloučském Polymetalu. Druhou kytaru má v současnosti na starosti Pavel Cejpek, který už dříve ve Stresoru hrál. Posledním členem kapely je bubeník Radek Vašíček. Ten do Stresoru naskočil také už podruhé,“ upřesňuje závěrem frontman. BOHUMIL ROUB, nezávislý novinář Foto: ARCHIV STRESORU

 

Mohlo by vás zajímat:

K Roku české hudby

K Roku české hudby

Čtvrteční abonentní koncert Barocco sempre giovane s houslistou Janem Talichem

Kouzelný klarinet

Kouzelný klarinet

Dubnové abonentní koncerty Komorní filharmonie

Pořád jsem to já

Pořád jsem to já

Dojemná hra poprvé na prknech Východočeského divadla

Jeden svět je opět tady

Jeden svět je opět tady

Festival v Divadle 29 vstupuje do světa fikčních filmů a virtuální reality

Exkluzivně s Jankem Ledeckým

Exkluzivně s Jankem Ledeckým

Pirate Swing Band si opět troufne spojit nespojitelné

Festival je připraven

Festival je připraven

Pardubické hudební jaro zahájí příští úterý Gabriela Beňačková