První dáma klarinetu

Kultura - 05. 11. 2021
První dáma klarinetu

PARDUBICE - Již v pondělí 8.11. a ve středu 10.11. se představí Komorní filharmonie posluchačům na domácím pódiu společně s jednou z nejžádanějších klarinetistek současnosti Sharon Kam. Pro koncertní program Klarinet světově si tato uznávaná umělkyně připravila hned dvě ukázky, které jsou sice kratší, ovšem technicky velmi náročné.

 

Tou první je Téma s variacemi francouzského novodobého autora Jeana Françaixe. Druhou ukázkou, speciálně nastudovanou pro příležitost koncertu v Pardubicích, bude skladba českého skladatele Ondřeje Kukala Clarinettino op. 11. Obě skladby umožní první dámě klarinetu a absolventce prestižní Juilliard School of Music v New Yorku předvést posluchačům plné šíři možností tohoto nástroje.

 

Sharon Kam, která patří ke špičkám svého oboru více než dvacet let, se v Pardubicích představí poprvé a její hostování u nás je jednou z hlavních událostí sezony. Kromě uvedených klarinetových děl zazní pod vedením francouzského dirigenta Martina Lebela dále také Ravelova Pavana za Mrtvou infantku a Sinfonietta pro orchestr Francise Poulenca. Koncerty Klarinet světově se uskuteční vždy od 19 hodin v Sukově síni Domu hudby.

 

Vstupenky lze zakoupit online (web filharmonie kfpar.cz), v Turistickém informačním centru na náměstí Republiky v Pardubicích nebo také přímo na místě. Koncerty se uskuteční v souladu s aktuálně platnými podmínkami pro pořádání kulturních akcí. (AŽ) Foto: KF Pardubice

Mohlo by vás zajímat:

K Roku české hudby

K Roku české hudby

Čtvrteční abonentní koncert Barocco sempre giovane s houslistou Janem Talichem

Kouzelný klarinet

Kouzelný klarinet

Dubnové abonentní koncerty Komorní filharmonie

Pořád jsem to já

Pořád jsem to já

Dojemná hra poprvé na prknech Východočeského divadla

Jeden svět je opět tady

Jeden svět je opět tady

Festival v Divadle 29 vstupuje do světa fikčních filmů a virtuální reality

Exkluzivně s Jankem Ledeckým

Exkluzivně s Jankem Ledeckým

Pirate Swing Band si opět troufne spojit nespojitelné

Festival je připraven

Festival je připraven

Pardubické hudební jaro zahájí příští úterý Gabriela Beňačková