Vánoční koncert JK Bandu

Kultura - 15. 12. 2021
Vánoční koncert JK Bandu

PARDUBICE – Oblíbený místní big band srdečně zve na svůj tradiční předvánoční swingový koncert, který se koná po vynucené téměř dvouleté přestávce a je dodatečně věnován výročí 30 let od vzniku JK Bandu a 30 let od jeho prvního veřejného vystoupení v prosinci 1990.

 

Z důvodu pandemie koronaviru a protiepidemických opatření se nemohl koncert uskutečnit ve dříve naplánovaných termínech. Orchestr nyní chce svým příznivcům vše vynahradit. Jako hosté vystoupí v neděli 19. prosince od 19 hodin v KD Hronovická bývalí členové, zpěváci a interpreti, kteří s JK Bandem v uplynulých třech desetiletích spolupracovali. Budou to zpěvačka Petra Sirůčková, oblíbený pardubický zpěvák Josef Sochor a zpěváci Richard Köhler a Michal Hulín. Dále jako host vystoupí houslista Zdeněk Häckl a dirigent Martin Profous. Samozřejmě budou zpívat i kmenové zpěvačky JK Bandu Zuzana Grohová a Milena Dobrovolná.

 

Výběr repertoáru byl tentokrát zcela na jednotlivých hostech a každý z nich přijde zazpívat a JK Bandu tak symbolicky popřát ke kulatému výročí několika písněmi, které mají rádi a udělají určitě radost i všem posluchačům. JK Band si připravil i několik orchestrálních novinek, zavzpomíná na českou jazzovou zpěvačku Vlastu Průchovou a legendu swingové a populární hudby kapelníka Karla Vlacha. JK Band řídí Pavel Kopecký, slovem provází Renata Klečková. Více o JK Bandu na www.jkbandpardubice.cz. (zr) Foto: JK Band

Mohlo by vás zajímat:

K Roku české hudby

K Roku české hudby

Čtvrteční abonentní koncert Barocco sempre giovane s houslistou Janem Talichem

Kouzelný klarinet

Kouzelný klarinet

Dubnové abonentní koncerty Komorní filharmonie

Pořád jsem to já

Pořád jsem to já

Dojemná hra poprvé na prknech Východočeského divadla

Jeden svět je opět tady

Jeden svět je opět tady

Festival v Divadle 29 vstupuje do světa fikčních filmů a virtuální reality

Exkluzivně s Jankem Ledeckým

Exkluzivně s Jankem Ledeckým

Pirate Swing Band si opět troufne spojit nespojitelné

Festival je připraven

Festival je připraven

Pardubické hudební jaro zahájí příští úterý Gabriela Beňačková