Takový program jste neviděli!

Kultura - 20. 03. 2022
Takový program jste neviděli!

PARDUBICE - Pirate Swing Band, hudební senzace oceňovaná doma i v zahraničí, chystá po superúspěšné osmileté sérii koncertů Pirate Swing Band Gala svá netradiční galapředstavení také letos. Dvacetičlenný big band, jediná kapela v Evropě, specializující se na vlastní swingové aranže rocku a popu, nabídne další ojedinělý počin.

 

Unikátní spojení na třech koncertech

 

Swingoví Piráti, kteří jsou známí svou nevypočitatelností a humorem, si připravili skutečně nečekané partnerství. Na závěr roku se na tři speciální večery spojí s fenoménem – vokálním seskupením 4TET.

Jeho umělecky plnohodnotný, precizní a přitom osobitý projev se snoubí s pověstnou profesionalitou Jiřího Korna. Úžasné vokální výkony, nepřehlédnutelný design kostýmů, překvapivě originální pojetí aranžmá Jiřího Škorpíka i temperamentní herecké a „taneční“ výkony všech aktérů na jevišti… To vše rozhodně nenechá nikoho chladným, stejně jako nenapodobitelná atmosféra tradičně vyprodaných show Pirate Swing Bandu.

 

Exkluzivní program, který se nebude opakovat

 

Půjde o exkluzivní program, který jste ještě neviděli a který se už nebude opakovat. Prozradím, že v našem novém pořadu budou spoluúčinkovat i dětské sbory Vrabčáci a Laděníčko, počet účinkujících se tak přiblíží šedesátce a dočkáte se i dalších překvapení,“ s úsměvem podotkl frontman východočeských swingových Pirátů Jiří Ševčík.

Těšit se můžete těšit letos poprvé 6. prosince 2022 od 19 hodin v Městském divadle v Jablonci nad Nisou a poté na tradičních místech – 12. prosince 2022 od 19 hodin v královéhradeckém Kongresovém centru Aldis a 19. prosince 2022 od 19 hodin v pardubickém Domě hudby.

 

Vstupenky koupíte v obvyklých předprodejích

 

Vstupenky na náš tradiční, letos o to exkluzivnější mejdan, je možné zakoupit v síti Ticketportal a všech Informačních centrech, na jablonecký koncert pak v pokladně divadla a na webu evstupenka.cz,“ ujistil frontman Pirate Swing Bandu.

Tato formace má na svém kontě 5 CD a DVD, hitparádové úspěchy ve Velké Británii, Francii, Holandsku, Rakousku, Argentině, Rusku, Austrálii, Irsku a Japonsku, osm vyprodaných turné, mezinárodní ocenění trofejí Platinové desky, status nejpopulárnější swingové kapely u nás a spolupráci s prakticky kompletní českou špičkou (K. Gott, J. Suchý, L. Machálková, J. Laufer, J. Zelenková, T. Graves, O. Ruml, I. Pazderková, P. Vondráček, F. Slováček, E. Kočičková, M. Ruppert, O. Brousek, B. Josef, D. Bárta, I. Mládek, J. Molavcová, L. Sobota a další).

 

Jako když Frank Sinatra zpívá Nirvanu

 

Představte si Franka Sinatru zpívat Nirvanu,“ prohlásil o tomto hudebním tělese kytarista legendárních Queen Brian May. Právě s touto světoznámou ikonou měli čeští „Piráti“ to potěšení spolupracovat hned třikrát. Naposledy v roce 2018, kdy se dokonce stali jedinou kapelou v historii krom Queen, na jejíž novém CD oficiálně zpívá Freddie Mercury a na kytaru hraje Brian May, a to vše pro charitu proti AIDS. (td) Foto: ARCHIV

Mohlo by vás zajímat:

K Roku české hudby

K Roku české hudby

Čtvrteční abonentní koncert Barocco sempre giovane s houslistou Janem Talichem

Kouzelný klarinet

Kouzelný klarinet

Dubnové abonentní koncerty Komorní filharmonie

Pořád jsem to já

Pořád jsem to já

Dojemná hra poprvé na prknech Východočeského divadla

Jeden svět je opět tady

Jeden svět je opět tady

Festival v Divadle 29 vstupuje do světa fikčních filmů a virtuální reality

Exkluzivně s Jankem Ledeckým

Exkluzivně s Jankem Ledeckým

Pirate Swing Band si opět troufne spojit nespojitelné

Festival je připraven

Festival je připraven

Pardubické hudební jaro zahájí příští úterý Gabriela Beňačková