Co plánuje Krajská knihovna

Kultura - 25. 03. 2022
Co plánuje Krajská knihovna

PARDUBICE – Se sílícím jarem sílí i kulturní dění v Krajské knihovně a v Knihovním centru U Vokolků. „Přijďte si s námi užívat jaro v neděli 10. dubna od 10 do 18 hodin, kdy se otevře Velikonoční jarmark v areálu na Příhrádku,“ zve ředitelka knihovny Radomíra Kodetová.

 

Budou zde na vás čekat domácí zvířata z Apolenky, dvě vystoupení renesančních tanců v podání souboru Perchty von Bladen a stejně tak dvě pohádková představení loutkového divadla pro děti. Po celý den si budete moci u stánků zakoupit Jídlo s příběhem, medovinu či pekařské výrobky. Seznámíte se s prací a výrobky dráteníků, včelařů či studentů Střední školy služeb, obchodu a gastronomie Hradec Králové, která si kromě velikonoční výzdoby a pekařských pamlsků zároveň připravila workshop pro rodiče s dětmi s velikonoční tématikou. V ateliéru si tak budete moci nazdobit perníčky nebo si uplést pomlázku. „Zrelaxovat se pak můžete u hraní venkovních her pod naší terasou či u kávy a deskové hry v kavárně,“ dodává ředitelka knihovny s tím, že tato akce se koná v rámci projektu Vilém 500 (500 let renesance ve východních Čechách).

 

Do programu Krajské knihovny se také vrací oblíbený pořad Setkání s osobností. Tou tentokrát bude Klára Gočárová, spisovatelka a pravnučka slavného architekta, s níž je plánována beseda ve středu 20. dubna od 17 hodin v univerzálním sále knihovny na Pernštýnském náměstí.

 

Na obě akce je vstupné zdarma. Podrobnosti budou zveřejněny na webu knihovny. (zr) Foto: KK (Na snímku Klára Gočárová)

Mohlo by vás zajímat:

K Roku české hudby

K Roku české hudby

Čtvrteční abonentní koncert Barocco sempre giovane s houslistou Janem Talichem

Kouzelný klarinet

Kouzelný klarinet

Dubnové abonentní koncerty Komorní filharmonie

Pořád jsem to já

Pořád jsem to já

Dojemná hra poprvé na prknech Východočeského divadla

Jeden svět je opět tady

Jeden svět je opět tady

Festival v Divadle 29 vstupuje do světa fikčních filmů a virtuální reality

Exkluzivně s Jankem Ledeckým

Exkluzivně s Jankem Ledeckým

Pirate Swing Band si opět troufne spojit nespojitelné

Festival je připraven

Festival je připraven

Pardubické hudební jaro zahájí příští úterý Gabriela Beňačková