Do poslední třetiny

Kultura - 09. 08. 2022
Do poslední třetiny

PARDUBICE - Letní kino Rebel za sebou má více než polovinu programu a v těchto dnech začíná poslední třetinu letošního promítáni. Program láká na žhavé novinky, cenami ověnčené kusy i obnovenou premiéru Krychliče.

 

 

Ideální počasí, třicítka kvalitních filmů, neopakovatelná atmosféra, výtečné občerstvení. „Zdá se, že sedmnáctý ročník Pardubického letního kina Rebel se nemohl vydařit lépe. Není tedy divu, že si do areálu na pravém břehu Labe večer co večer hledají cestu stovky nadšených diváků. Největší zájem v červenci byl například o promítání snímku Klan Gucci, středeční pohádky pro děti či Tři tygry ve filmu,“ říká pořadatel letního kina Richard Motyčka.

 

 

Přestože se program zvolna přehoupl do své druhé části, Pardubáci se mají ještě na co těšit. „Třeba právě dnes je na programu italsko-francouzské drama Všechno nejlepší, Chiaro. Příznivci domácí produkce se mohou těšit na kinohit Vyšehrad: Fylm nebo snímek Prezidentka, který teprve nedávno opustil plátna kamenných kin. Zájem jistě bude i o dokument Karel či novinku Hádkovi,“ říká Richard Motyčka.

 

 

Vrcholem srpnového programu ovšem bude obnovená premiéra časosběrného dokumentu Krychlič. Časosběrný dokument Silvie Dymákové přináší možnost nahlédnout do života Václava Kulhánka z Pardubic, kterého většina znala pod přezdívkou Krychlič. Částečně autobiografickým natáčením odkrývá snímek nejen Krychličův neobyčejný pohled na svět okolo nás, ale také nitro ikonické postavy.

 

 

Ze zahraničních snímků se v programu objeví třeba Space Jam: Nový začátek, Záhada v Saint-Tropez či kultovní horor Vřískot. Náročnější publikum jistě ocení francouzské drama Dva světy či íránské drama Hrdina.

 

 

Organizátoři prázdninového promítání nezapomínají ani na děti. „Ty se mohou těšit na snímek Gump – pes, který naučil lidi žít, Cestu do Tvojzemí či grotesku Tom a Jerry a mnoho dalšího,“ říká Motyčka.

 

 

Vstup na všechny projekce je již tradičně zcela zdarma a promítat se začíná každý den v devět hodin večer. (zr) Ilustrační foto: PLKR

Mohlo by vás zajímat:

K Roku české hudby

K Roku české hudby

Čtvrteční abonentní koncert Barocco sempre giovane s houslistou Janem Talichem

Kouzelný klarinet

Kouzelný klarinet

Dubnové abonentní koncerty Komorní filharmonie

Pořád jsem to já

Pořád jsem to já

Dojemná hra poprvé na prknech Východočeského divadla

Jeden svět je opět tady

Jeden svět je opět tady

Festival v Divadle 29 vstupuje do světa fikčních filmů a virtuální reality

Exkluzivně s Jankem Ledeckým

Exkluzivně s Jankem Ledeckým

Pirate Swing Band si opět troufne spojit nespojitelné

Festival je připraven

Festival je připraven

Pardubické hudební jaro zahájí příští úterý Gabriela Beňačková