Festival potrvá do soboty

Kultura - 26. 07. 2023
Festival potrvá do soboty

PARDUBICE – Bylo to o příslovečný „fous“. Ale pořadatelé Pernštejnlove mají v tomto ohledu tradičně štěstí. Déšť zkropil v úterý krajské město tři hodinky před začátkem festivalu a pár kapkami se připomněl i o přestávce, nicméně program nikterak nenarušil.

 

Zaplněné hlediště tak v klidu přivítalo v na pardubickém zámku herce pražské Indigo Company. Osmý ročník divadelního festivalu Pernštejnlove zahájil komediální thriller Umění vraždy světově proslulého amerického dramatika a textaře Joea DiPietra. Specifický černý humor diváci odměnili soubor nadšeným potleskem a večer uzavřelo vystoupení britského písničkáře Jamese Harriese.

 

Ve středu bude diváky ze sedadel zvedat soubor Squadra Sua se svou pouliční rodinnou klauniádou Happy Hour, která se odehraje na zrekonstruovaném malém nádvoří pardubického zámku od 18 hodin.

 

Večer pak od 21 hodin zazáří Robin Ferro z vyhlášeného Divadla Mír, který se představí v roli anděla (!) v autistickém leporelu s příchutí francouzského kabaretu Plavat v jezeře, se kterým přijede ostravské divadlo Studio G.

 

Program divadelního festivalu Pernštejnlove trvá na Zámku Pardubice až do soboty. Kompletní program festivalu Pernštejnlove je k dispozici na webu www.pernstejnlove.cz. Vstupenky lze zakoupit online na webu nebo na místě před jednotlivými představeními. (skp, ro) Foto: VČM

Mohlo by vás zajímat:

Jarní koncert JK Bandu je zde

Jarní koncert JK Bandu je zde

V závěru zazní velká orchestrální směs nejkrásnějších skladeb Glenna Millera

Komorní filharmonie doprovodí Chaplina

Komorní filharmonie doprovodí Chaplina

Ve čtvrtek další projekce němých grotesek se živou hudbou

K Roku české hudby

K Roku české hudby

Čtvrteční abonentní koncert Barocco sempre giovane s houslistou Janem Talichem

Kouzelný klarinet

Kouzelný klarinet

Dubnové abonentní koncerty Komorní filharmonie

Pořád jsem to já

Pořád jsem to já

Dojemná hra poprvé na prknech Východočeského divadla

Jeden svět je opět tady

Jeden svět je opět tady

Festival v Divadle 29 vstupuje do světa fikčních filmů a virtuální reality