Dabingoví laureáti jsou známi

Kultura - 10. 08. 2023
Dabingoví laureáti jsou známi

PRAHA / PŘELOUČ – Letošní Ceny Františka Filipovského za mistrovské výkony v oboru dabingu získávají Alena Procházková, Jiří Prager, Jiří Štěpnička a Jan Vlasák. Filmový a televizní svaz FITES Cenu Františka Filipovského za dlouhodobou mimořádnou dabingovou tvorbu udělil letos Jiřímu Kvasničkovi a Petrovi Pospíchalovi za celoživotní mistrovství v oboru režie dabingu. Ochranná asociace zvukařů navrhla za celoživotní mistrovství v oboru dabingový mistr zvuku Lubora Hochmanna. Jména laureátů oznámil prezident Herecké asociace Ondřej Kepka.

 

29. ročník udílení Cen Františka Filipovského za dabing se pomalu blíží do finále a v sobotu 16. září si ceny převezmou nejenom držitelé cen za celoživotní dabingové umění, ale dozvíme se také nové držitelé cen v celkem 8 kategoriích. Hodnotí se nejlepší ženský, mužský a dětský herecký výkon v dabingu, mimořádné dabingové zpracování audiovizuálního díla, překlad a úprava, zvuk, dále také dabingové zpracování televizních nebo filmových snímků animované a dětské tvorby a dabingové zpracování televizního seriálu.

 

Složení poroty bylo stejné jako pro loňský rok v čele s předsedou Jaroslavem Černým a dále to byli Vladimír Fuksa, Libor Hruška, Nela Boudová, Eva Vichnarová, Hana Talpová, Ivana Breznenová, Šárka Valverde, Ladislav Greiner, Karel Jaroš, Jiřina Dlasková a Marcela Gryčová.

 

„Slavnostní vyhlášení se uskuteční již tradičně v sále Občanské záložny a moderátorskou tradicí zůstává také skvělý Ondřej Kepka. Velmi milým hostem bude v Přelouči Monika Absolonová, která přijala pozvání a vystoupí nejprve na hlavním podiu na Masarykově náměstí v rámci venkovního programu a od 17 hodin pak zazpívá také přímo v Občanské záložně“, potvrdil místostarosta města Ivan Moravec. „Během celého velké svátku dabingu bude v Přelouči od 13 hodin program na Masarykově náměstí, chybět opět nebude jarmark a další atrakce pro malé i velké návštěvníky. Novinkou letošního programu bude ohnivá show v podání umělecké skupiny In Flamenus,“ prozradil Moravec.

 

Vyhlášení výsledků začne v 17 hodin v Občanské záložně. Na Masarykově náměstí bude opět probíhat přímý přenos ze sálu na velkoplošné obrazovce a zároveň bude možné sledovat celý průběh velkého svátku dabingu online na internetu. (zr) Foto: ctidoma.cz

Mohlo by vás zajímat:

Jarní koncert JK Bandu je zde

Jarní koncert JK Bandu je zde

V závěru zazní velká orchestrální směs nejkrásnějších skladeb Glenna Millera

Komorní filharmonie doprovodí Chaplina

Komorní filharmonie doprovodí Chaplina

Ve čtvrtek další projekce němých grotesek se živou hudbou

K Roku české hudby

K Roku české hudby

Čtvrteční abonentní koncert Barocco sempre giovane s houslistou Janem Talichem

Kouzelný klarinet

Kouzelný klarinet

Dubnové abonentní koncerty Komorní filharmonie

Pořád jsem to já

Pořád jsem to já

Dojemná hra poprvé na prknech Východočeského divadla

Jeden svět je opět tady

Jeden svět je opět tady

Festival v Divadle 29 vstupuje do světa fikčních filmů a virtuální reality