Led už se chystá

Město Pardubice - 14. 12. 2023
Led už se chystá

PARDUBICE – Na závodiště se vrací veřejné bruslení. V domově Velké pardubické po roční odmlce znovu vyrostla ledová plocha, kterou bude moci využívat široká veřejnost. Partnerem Zimního sportovního parku a aktuální sezóny je společnost SEV.EN Česká energie.

 

Ledová plocha odpovídající hokejovému hřišti je postavena v prostoru za paddockem v sousedství stájí. Veřejnosti by měla být k dispozici od příštího týdne, konkrétně od 18. prosince. Pokud aktuální meteorologické podmínky dovolí, bude pondělní odpoledne generálkou před ostrým provozem ledové plochy. Ta by měla být v plném běhu od úterý 19. prosince 2023. Zájemcům o veřejné bruslení provozovatel doporučuje sledovat webové stránky či sociální sítě závodiště, kde budou uveřejňovány aktuální informace o provozu SEV.EN Zimního sportovního parku.

 

Časový harmonogram

 

V celodenním časovém harmonogramu jsou vždy vyhrazeny hodinové bloky pro veřejné bruslení, rodiny s dětmi, školy a školky a také pro pronájem „hobby“. Například o vánočních prázdninách by se mělo bruslit od půl osmé ráno až do půl desáté večer. Přesný harmonogram je uveřejněn na webu https://zavodistepardubice.cz/zimni-sportovni-park/

 

Vstupné

 

Cena vstupného na veřejné bruslení se nezvýšila, pohybuje se od 20 korun za dítě do deseti let věku až po 50 korun za dospělého. Vstupenky je nutné kvůli kapacitě ledové plochy kupovat online prostřednictvím odkazu na webu SEV.EN Zimního sportovního parku.

 

SEV.EN Zimní sportovní park pro školy zdarma

 

Mateřské, základní i střední školy mají v případě organizovaného bruslení vstup zcela zdarma. Je to díky partnerovi SEV.EN Česká energie, která se tímto rozhodla podpořit sportování mládeže. Bloky pro bruslení škol jsou vyhrazeny v době školního vyučování v dopoledních hodinách, a to od ledna příštího roku, a je nutné je předem rezervovat.

 

Služby


Bruslařům jsou k dispozici uzamykatelné skříňky v blízkosti ledové plochy, občerstvení i parkování vozidel přímo v areálu závodiště. Samozřejmostí jsou toalety a šatny pro nájemce bloků hobby. Na závodišti však tentokrát nebude možné zapůjčit si brusle ani jejich broušení. (noh) Ilustrační foto: DS

Mohlo by vás zajímat:

Zkoumá se šest variant

Zkoumá se šest variant

Pardubice získají napojení na vysokorychlostní trať

Zastupitelstvo odsouhlasilo investice

Zastupitelstvo odsouhlasilo investice

Nová basketbalová hala, astronomický dalekohled a oprava autobusových zastávek

Jeďte na kole, dostanete najíst

Jeďte na kole, dostanete najíst

Město v úterý obnoví akci Snídaně pro cyklistu

Pohledy do minulosti

Pohledy do minulosti

Fotografické skvosty Jiřího Tomana uvidíte na zámku i „kulatém rohu“

Uspějí v Portugalsku?

Uspějí v Portugalsku?

Památník Zámeček Pardubice je nominován na prestižní muzejní cenu EMYA

Nostalgické linky startují

Nostalgické linky startují

Nedělní akce připomene 70 let provozu trolejbusů na Slovany