Svatoštěpánská tradice pokračuje

Kultura - 22. 12. 2023
Svatoštěpánská tradice pokračuje

PARDUBICE - Tradiční Svatoštěpánský koncert s Barocco sempre giovane a hosty se uskuteční v Sukově síni Domu hudby 26. prosince v 17 hodin.

Tradice Svatoštěpánských koncertů v Pardubicích se datuje již od konce šedesátých let minulého století. Barocco sempre giovane je pořadatelem těchto koncertů od roku 2009,“ připomněl umělecký vedoucí souboru Josef Krečmer.

 

Vzácným hostem letošního koncertu bude mezzosopranistka Markéta Cukrová, která je ojedinělým úkazem na české scéně vokální hudby. Pro neobyčejnou všestrannost a cit pro styl je vyhledávanou interpretkou hudby od středověku po 20. století. Varhany rozezní jeden z nejvýznamnějších českých varhaníků a současně ředitel Komorní filharmonie Pardubice Pavel Svoboda, koncertní příležitost dostane i jeho nejtalentovanější žák Adam Suk.

 

K slavnostní atmosféře koncertu přispějí trumpetisté Komorní filharmonie Pardubice Michal Chmelař a Martin Maroul ve skladbách českého barokního mistra Pavla Josefa Vejvanovského.

 

Závěr koncertu bude patřit již tradičně dětským sborům Iuventus Cantans a Cantando Skuteč se sbormistrem Zdeňkem Kudrnkou.

 

Vstupenky na koncert bude možno zakoupit i těsně před jeho začátkem přímo na místě v Domě hudby, pořídit je lze rovněž online. (zr) Foto: BSG (Na snímku Markéta Cukrová)



Mohlo by vás zajímat:

Jarní koncert JK Bandu je zde

Jarní koncert JK Bandu je zde

V závěru zazní velká orchestrální směs nejkrásnějších skladeb Glenna Millera

Komorní filharmonie doprovodí Chaplina

Komorní filharmonie doprovodí Chaplina

Ve čtvrtek další projekce němých grotesek se živou hudbou

K Roku české hudby

K Roku české hudby

Čtvrteční abonentní koncert Barocco sempre giovane s houslistou Janem Talichem

Kouzelný klarinet

Kouzelný klarinet

Dubnové abonentní koncerty Komorní filharmonie

Pořád jsem to já

Pořád jsem to já

Dojemná hra poprvé na prknech Východočeského divadla

Jeden svět je opět tady

Jeden svět je opět tady

Festival v Divadle 29 vstupuje do světa fikčních filmů a virtuální reality