Školy bruslí zdarma

Město Pardubice - 12. 01. 2024
Školy bruslí zdarma

PARDUBICE - O bruslení pod širým nebem na dostihovém závodišti je velký zájem. Za necelý měsíc provozu jej navštívilo téměř šest a půl tisíce bruslařů všeho věku. Od ledna se navíc přidávají bloky bruslení pro mateřské, základní i střední školy. Díky podpoře partnera Zimního sportovního parku mají školní kolektivy bruslení zcela zdarma.

 

Provoz SEV.EN Zimního sportovního parku byl zahájen ve druhé polovině prosince 2023. Během vánočních svátků bruslařům počasí bohužel nepřálo, ale zbytek zimních prázdnin se už bruslilo naplno od ranních do pozdních večerních hodin. Kluziště je totiž osvětlené, a tak si návštěvníci mohou ledovou plochu užívat obvykle až do 22 hodin.

 

Bruslit je možné každý den v týdnu v blocích veřejné bruslení a rodiče s dětmi a také je možné si plochu pronajmout pro organizovanou skupinu. Od ledna jsou každý všední den dopolední bloky vyhrazeny školním kolektivům. Partnerem Zimního sportovního parku je společnost SEV.EN Česká energie, a právě díky této spolupráci jsou bloky školního bruslení zdarma.

 

Veškeré informace k provozu kluziště, které je postaveno za paddockem, jsou k dispozici na webové stránce https://zavodistepardubice.cz/zimni-sportovni-park/ Na jeho provoz může mít vliv nepříznivé počasí, ale předpověď bruslařům zatím docela přeje. Cena vstupného se pohybuje od 20 korun za dítě do 50 korun za dospělého. Kapacita jednotlivých bloků bruslení je z důvodu bezpečnosti bruslařů omezena, proto je důležité vstupenky zakoupit online prostřednictvím webové stránky SEV.EN Zimního sportovního parku. (noh) Foto: DS

Mohlo by vás zajímat:

Zkoumá se šest variant

Zkoumá se šest variant

Pardubice získají napojení na vysokorychlostní trať

Zastupitelstvo odsouhlasilo investice

Zastupitelstvo odsouhlasilo investice

Nová basketbalová hala, astronomický dalekohled a oprava autobusových zastávek

Jeďte na kole, dostanete najíst

Jeďte na kole, dostanete najíst

Město v úterý obnoví akci Snídaně pro cyklistu

Pohledy do minulosti

Pohledy do minulosti

Fotografické skvosty Jiřího Tomana uvidíte na zámku i „kulatém rohu“

Uspějí v Portugalsku?

Uspějí v Portugalsku?

Památník Zámeček Pardubice je nominován na prestižní muzejní cenu EMYA

Nostalgické linky startují

Nostalgické linky startují

Nedělní akce připomene 70 let provozu trolejbusů na Slovany