Koncerty na vodě

Kultura - 13. 08. 2021
Koncerty na vodě

PARDUBICE - Náplavka u Gočárových mlýnů v srpnu ožije. Pod názvem Pardubice na vodě se pořadatelé rozhodli odehrát několik koncertů přímo na Chrudimce.

 

Ve spolupráci s Jacht klub - Marina Pardubice, jehož členové mají několik lodí ukotvených na Chrudimce pod Gočárovými mlýny, a provozovateli občerstvovacího komplexu u vody v ulici Labská vznikne unikátní projekt, při kterém se tři koncerty odehrají přímo na palubě lodi.

 

„Oživení náplavky a zapojení našich lodí do projektu vítáme,“ řekl Miroslav Patras, předseda spolku Jacht club – Marina Pardubice, který pečuje nejen o lodě, ale například i o část zarostlých břehů Chrudimky.

 

„Koncerty na vodě jsou dobrým nápadem, jak oživit řeky v Pardubicích, a osobně mám radost z toho, že se propaguje i projekt Pardubického kraje, a to rekonstrukce Gočárových mlýnů na galerii,“ prohlásil Roman Línek, náměstek hejtmana Pardubického kraje.

 

„Kulturní park oživuje zajímavá místa v Pardubicích, a to je dobře. V době prázdnin tak mají Pardubáci i turisté příležitost objevovat tajemná zákoutí Pardubice ve spojení s kvalitním kulturním programem,“ vysvětlil Jan Mazuch, náměstek primátora Pardubic.

 

Hudbu mohou diváci poslouchat z restaurace ze břehu, z lodí nebo posedět před Gočárovými mlýny.

 

Na vodě se odehrají tři koncerty: V úterý 17. srpna vystoupí absolventi pardubické konzervatoře s názvem DUO VIOLONCELLO a zahrají známé světové písně v netradičním pojetí na dvě violoncella.  Účinkují: Štěpán Křováček a Diana Bartáková.

 

Středa 18. srpna bude patřit formaci TRIO LYRIQUE. Uskupení houslistky, varhanice a zpěvačky z pražské HAMU zahraje a zazpívá melodie klasické hudby. Účinkují: Martina Bártová (housle), Marie Minářová (klavír), Hana Krejčová (zpěv).

 

Čtvrtek 19. srpna bude patřit šansonu. NATÁLIE A MARTIN PAUROVI představí šanson a folk. Zpívají česky, anglicky, ale i francouzsky.

 

Koncerty začínají vždy 19 hodin a vstup je zdarma. V případě nepříznivého počasí se akce nekoná. (zr) Foto: BEDŘICH PRÁCHENSKÝ

Mohlo by vás zajímat:

K Roku české hudby

K Roku české hudby

Čtvrteční abonentní koncert Barocco sempre giovane s houslistou Janem Talichem

Kouzelný klarinet

Kouzelný klarinet

Dubnové abonentní koncerty Komorní filharmonie

Pořád jsem to já

Pořád jsem to já

Dojemná hra poprvé na prknech Východočeského divadla

Jeden svět je opět tady

Jeden svět je opět tady

Festival v Divadle 29 vstupuje do světa fikčních filmů a virtuální reality

Exkluzivně s Jankem Ledeckým

Exkluzivně s Jankem Ledeckým

Pirate Swing Band si opět troufne spojit nespojitelné

Festival je připraven

Festival je připraven

Pardubické hudební jaro zahájí příští úterý Gabriela Beňačková