Chrudimský Bioleťák zahajuje

Kultura - 12. 07. 2023
Chrudimský Bioleťák zahajuje

CHRUDIM – Populární filmové léto Bioleťák v amfiteátru bývalého letního kina zahajuje prázdninové projekce. Chrudimské filmové léto 2023 začíná právě dnes, ve středu 12. července, animovaným filmem Spider Man: Napříč paralelními světy. Bioleťák bude promítat celé prázdniny až do počátku září. Se svou kapacitou 600 míst k sezení je jedním z nejprostornějších letních kin v Česku.

 

Celý areál je pod širým nebem, mnozí návštěvníci navíc dávají před lavičkami přednost soukromí na dekách v trávě pod okolními stromy,“ řekl producent Bioleťáku Jan Axmann.

 

Vedle dalších filmových pecek a premiér se můžete těšit na 26. srpna, kdy bude v předpremiéře uveden český komediálně hororový snímek Přišla v noci. Film natočil Jan Vejnar s Chrudimákem Tomášem Pavlíčkem. Jeho známým dílem je film Chata na prodej.

 

Letos budou opět neděle patřit projekcím chrudimského Filmového klubu, pátky pak projekcím pro děti. V červenci se promítá vždy od 21.30 hodin, v srpnu od 21 hodin a poslední prázdninový víkend na počátku září, kdy Bioleťák pro letošek končí, už od 20.30 hodin. Hraje se kromě některých pondělků každý den, projekce odpadají pouze v případě nepříznivého počasí. V areálu nechybí stánek s občerstvením.

 

Kdysi odepisovaný areál bývalého letního kina v centru města je dnes neodmyslitelnou součástí chrudimské kultury. Bioleťák se nachází v Lázeňské ulici za Regionálním muzeem a je jedinečný svým umístěním a velikostí. O areál se už od počátku stará občanské sdružení MaChr za Chrudim malebnou. Od roku 2012 se sem život vrací koncerty či blešími trhy, později zde byly obnoveny filmové projekce. Veškeré zisky z akcí jsou využity na provoz areálu, drobné opravy a realizace neziskových akcí. Bioleťák finančně podporuje město Chrudim.

 

Kompletní program Chrudimského filmového léta najdete na

www.bioletak.cz, či na facebooku letnikino.chrudim. (zr) Foto: BIOLEŤÁK CHRUDIM

Mohlo by vás zajímat:

Komorní filharmonie doprovodí Chaplina

Komorní filharmonie doprovodí Chaplina

Ve čtvrtek další projekce němých grotesek se živou hudbou

K Roku české hudby

K Roku české hudby

Čtvrteční abonentní koncert Barocco sempre giovane s houslistou Janem Talichem

Kouzelný klarinet

Kouzelný klarinet

Dubnové abonentní koncerty Komorní filharmonie

Pořád jsem to já

Pořád jsem to já

Dojemná hra poprvé na prknech Východočeského divadla

Jeden svět je opět tady

Jeden svět je opět tady

Festival v Divadle 29 vstupuje do světa fikčních filmů a virtuální reality

Exkluzivně s Jankem Ledeckým

Exkluzivně s Jankem Ledeckým

Pirate Swing Band si opět troufne spojit nespojitelné