Péči převezmou Služby

Město Pardubice - 23. 05. 2024
Péči převezmou Služby

PARDUBICE - Magistrát čelí v posledních měsících narůstajícímu tlaku ze strany obyvatel Dukly, kteří si stěžují na špatnou péči v případě dukelského arboreta. To je zatím ve správě městského obvodu V, avšak v brzké době by měl obvod svěřit péči Službám města Pardubic. Tato změna je součástí nápravných kroků, které radnice v této otázce podniká.

 

„Hlasy o nevyhovující péči dukelského arboreta vnímáme. I proto jsme zahájili rozhovory mezi pátým městským obvodem a Službami města Pardubic, které si nově vezmou arboretum do péče,“ přiblížil primátor Jan Nadrchal. „Na podnět dukelských občanů navíc na začátku května proběhla kontrola zástupci Státního fondu životního prostředí,“ doplnil Nadrchal s tím, že dle výsledků kontroly vykazuje část dřevin v lokalitě dobrý zdravotní stav a část dřevin bude nutné vyměnit a doplnit.

 

Město už nápravné kroky provádí – dochází k postupné dosadbě. „Na jaře tohoto roku došlo k částečnému doplnění a nahrazení chybějící zeleně, druhá část výsadby proběhne do podzimu, protože školky nenabízely celý sortiment požadovaných dřevin. K tomuto kroku jsme přistoupili po vlastním zjištění stavu arboreta, kdy kontrolu provedli zaměstnanci Odboru životního prostředí Magistrátu města Pardubic ve spolupráci s paní Zuzanou Baladovou, autorkou projektu revitalizace zeleně – Arboretum Pardubice,“ informovala náměstkyně primátora zodpovědná za životní prostředí Jiřina Klčová. Plánované dosadby budou současně koordinovány se zjištěním květnové kontroly. „Nicméně někteří spoluobčané nám během dosadby příliš nepomáhají a stává se, že nově vysázené keře mizí,“ komentovala Klčová.

 

Z důvodu nastavení lepšího managementu údržby město již předalo odpovědnost za výsadbu Službám města Pardubic a činí kroky k tomu, aby co nejrychleji došlo i k uzavření smlouvy mezi MO V a Službami města Pardubic. Díky tomu bude následná péče co nejdříve realizovaná. „Věříme, že se nám podaří dostat arboretum do takového stavu, aby byli občané Dukly spokojeni,” uzavřela náměstkyně Klčová. (kvl) Foto: mapy.cz

Mohlo by vás zajímat:

Pardubice ocenily významné občany

Pardubice ocenily významné občany

Medaile převzalo devět osobností z různých odvětví společenského života

Premiér otevřel zastávku a lávku

Premiér otevřel zastávku a lávku

Na mohutných investicích Správy železnic se podílelo i Město Pardubice

Památník Zámeček zve na pietní akt

Památník Zámeček zve na pietní akt

Připomenuto bude 82. výročí heydrichiády na Pardubicku

Automatické mlýny zdobí Loďka

Automatické mlýny zdobí Loďka

Interaktivní dílo Davida Černého podpoří děti s hendikepem

Špičková úroveň musí být zachována

Špičková úroveň musí být zachována

Východní tribuna pardubického plochodrážního stadionu ve Svítkově projde rekonstrukcí

Trnová přinese změny v MHD

Trnová přinese změny v MHD

Zajištění přepravy je pro dopravní podnik velkou výzvou, pomohli i kolegové z Hradce Králové