Řešení je racionální

Město Pardubice - 26. 10. 2023
Řešení je racionální

PARDUBICE - Zastupitelé města rozhodli o podpoře výstavby soukromého parkovacího domu u Terminálu B. Role města přitom bude především koordinační, jelikož bude potřeba vypořádat majetkoprávní vztahy, aby mohla výstavba domu začít.



Kromě koordinace majetkoprávní přípravy bude město koordinovat také vypořádání dotačních podmínek s cílem předložit finální smluvní dokumentaci ke schválení zastupitelstvu. Vzhledem k tomu, že záměr parkovacího domu zčásti zasahuje do pozemků Terminálu B, které by vzhledem k poskytnuté dotaci neměly být zasaženy jiným projektem, budeme s poskytovatelem této dotace jednat o změně rozsahu dotačního projektu, neboť tím nedojde ke snížení počtu závazných indikátorů nutných k získání dotace. S investorem budeme dále spolupracovat na zpracování relevantního dopravního modelu, který je v této oblasti nezbytný. Výstavbu parkovacího domu považuji za správný krok, jelikož součástí navíc bude minimálně 33 trvalých parkovacích míst, která budou sloužit jako odbavovací parkoviště k vysazení a naložení cestujících. Tato místa by se měla nacházet v přízemí parkovacího domu, což bude pro vybraný účel nejkomfortnější a nejlogičtější,“ informuje primátor Jan Nadrchal.



Parkovací místa v režimu K+R jsou nyní součástí Terminálu A. Aby však byly eliminovány případné kolize osobní dopravy a autobusů vyjíždějících a vjíždějících na Terminál B, mohou být tato stání nově k dispozici právě v budoucím parkovacím domě. „Máme za sebou společné jednání se společností Eurobit Real, která v dané lokalitě výstavbu parkovacího domu plánuje. Záměr byl projednán také na semináři pro zastupitele města, abychom měli zpětnou vazbu od nejvyššího městského orgánu. Tím, že stávající K+R stání v rámci Terminálu A budou přesunuta do budoucího parkovacího domu, získáme nejkratší a přímé propojení K+R míst s Terminálem B i jednotlivými nástupišti vlakového nádraží,“ podotýká náměstek pro dopravu Jan Hrabal. (iko) Ilustrační foto: pardubice.eu

Mohlo by vás zajímat:

Trolejbusový výlet do historie

Trolejbusový výlet do historie

Tématem sobotní akce jsou pardubická náměstí

Zkoumá se šest variant

Zkoumá se šest variant

Pardubice získají napojení na vysokorychlostní trať

Zastupitelstvo odsouhlasilo investice

Zastupitelstvo odsouhlasilo investice

Nová basketbalová hala, astronomický dalekohled a oprava autobusových zastávek

Jeďte na kole, dostanete najíst

Jeďte na kole, dostanete najíst

Město v úterý obnoví akci Snídaně pro cyklistu

Pohledy do minulosti

Pohledy do minulosti

Fotografické skvosty Jiřího Tomana uvidíte na zámku i „kulatém rohu“

Uspějí v Portugalsku?

Uspějí v Portugalsku?

Památník Zámeček Pardubice je nominován na prestižní muzejní cenu EMYA