Odbočit už nepůjde, musíte na kruhák

Město Pardubice - 03. 11. 2023
Odbočit už nepůjde, musíte na kruhák

PARDUBICE - Odbor dopravy magistrátu města představil důležitý krok směřující ke zlepšení plynulosti dopravy na páteřní křižovatce v ulici Hradecká – Sukova třída. Z důvodu opakovaného a významného vzdouvání dopravy na této klíčové křižovatce bylo rozhodnuto o umístění pevné překážky v levém odbočovacím pruhu směrem do OC Palác Pardubice. Toto opatření má za cíl zvýšit bezpečnost a efektivitu dopravy pro všechny účastníky.

 

„V minulosti jsme byli svědky situací, kdy vlivem vzdutí dopravy docházelo k úplnému ochromení provozu na křižovatce ulic Hradecká a Sukova třída. Toto nežádoucí zpoždění mělo výrazný dopad na plynulost dopravy v celém okolí. Proto bylo nezbytné zasáhnout a najít efektivní řešení tohoto problému. Návrh tohoto opatření jsem nechal posoudit komisí pro dopravu a ta jej podpořila,“ uvedl náměstek primátora Jan Hrabal, který je zodpovědný za dopravu.

 

Navrhované řešení spočívá v eliminaci odbočovacího pruhu v levém směru při výjezdu z křižovatky ulice Hradecká směrem k ulici Závodu míru. Vozidla, která původně odbočovala vlevo, budou nyní pokračovat rovně na kruhový objezd, kde se otočí a budou mít možnost odbočit do OC Palác Pardubice. Tímto způsobem se očekává, že se výrazně sníží vzdouvání dopravy na výše uvedené křižovatce, což zlepší plynulost a bezpečnost provozu.

 

Realizace tohoto opatření je plánována na 7. listopadu. „Tato opatření jsou součástí našeho trvalého úsilí o zlepšení dopravní infrastruktury a bezpečnosti v našem městě. Věříme, že tyto kroky přispějí k usnadnění každodenního života obyvatel a návštěvníků města,“ uzavřel Hrabal. (kvl)  Mapka: MmP

Mohlo by vás zajímat:

Trolejbusový výlet do historie

Trolejbusový výlet do historie

Tématem sobotní akce jsou pardubická náměstí

Zkoumá se šest variant

Zkoumá se šest variant

Pardubice získají napojení na vysokorychlostní trať

Zastupitelstvo odsouhlasilo investice

Zastupitelstvo odsouhlasilo investice

Nová basketbalová hala, astronomický dalekohled a oprava autobusových zastávek

Jeďte na kole, dostanete najíst

Jeďte na kole, dostanete najíst

Město v úterý obnoví akci Snídaně pro cyklistu

Pohledy do minulosti

Pohledy do minulosti

Fotografické skvosty Jiřího Tomana uvidíte na zámku i „kulatém rohu“

Uspějí v Portugalsku?

Uspějí v Portugalsku?

Památník Zámeček Pardubice je nominován na prestižní muzejní cenu EMYA