Svatby i registrovaná partnerství

Město Pardubice - 08. 11. 2023
Svatby i registrovaná partnerství

PARDUBICE - Snoubenci, kteří si v roce 2024 chtějí říci své ano, si od prosince mohou zarezervovat termín své svatby. Matrika pardubické radnice přitom přijímá rezervace nejen elektronicky, ale i osobně, a to zejména v případě, že budoucí novomanželé chtějí sňatek uzavřít mimo obřadní síň.

 

Datum svatby si zájemci mohou zamlouvat od středy 6. prosince s tím, že od tohoto dne bude možné na rok 2024 objednat jak svatební obřady, tak také obřady registrovaného partnerství. V tento den přitom nebude možné termíny rezervovat telefonicky, pouze osobně nebo on-line. Pokud navíc snoubenci chtějí uzavřít manželství mimo obřadní síň, nebo jsou snoubenci cizinci, osobní přítomnost je v tomto případě nutná vždy.

 

„Pro první kontakt postačí, aby se jeden ze snoubenců s platným dokladem totožnosti dostavil na oddělení matriky na adresu náměstí Republiky 12, číslo dveří 2116. Zde mu budou poskytnuty příslušné tiskopisy a další informace týkající se svatebního obřadu. Pro svatby a registrovaná partnerství, které budou uzavírány v obřadní síni, je možné využít i on-line rezervaci přes webové stránky magistrátu,“ informuje vedoucí oddělení matriky Magistrátu města Pardubic Lucie Potocká.

 

Pardubice přitom byly jedním z prvních měst v České republice, které umožnilo snoubencům rezervaci termínu svatby on-line. Poprvé si tak lidé mohli v klidu u počítače vybírat termín pro uzavření sňatku na rok 2012. Elektronicky je možné si svatební termín rezervovat prostřednictvím webových stránek Svatby on-line a následně jej přijít na matriku potvrdit osobně, telefonicky si mohou zájemci svatbu objednat na čísle 466 859 701(iko) Ilustrační foto: nejzlato.cz

Mohlo by vás zajímat:

Trolejbusový výlet do historie

Trolejbusový výlet do historie

Tématem sobotní akce jsou pardubická náměstí

Zkoumá se šest variant

Zkoumá se šest variant

Pardubice získají napojení na vysokorychlostní trať

Zastupitelstvo odsouhlasilo investice

Zastupitelstvo odsouhlasilo investice

Nová basketbalová hala, astronomický dalekohled a oprava autobusových zastávek

Jeďte na kole, dostanete najíst

Jeďte na kole, dostanete najíst

Město v úterý obnoví akci Snídaně pro cyklistu

Pohledy do minulosti

Pohledy do minulosti

Fotografické skvosty Jiřího Tomana uvidíte na zámku i „kulatém rohu“

Uspějí v Portugalsku?

Uspějí v Portugalsku?

Památník Zámeček Pardubice je nominován na prestižní muzejní cenu EMYA