Chtějí jít příkladem

Město Pardubice - 09. 11. 2023
Chtějí jít příkladem

PARDUBICE - Město spustilo pilotní projekt „Výměna světelných trubic“ ve dvou svých zařízeních, ZŠ Studánka a MŠ Benešovo náměstí. Tento projekt přímo vychází z analýzy potenciálu energetických úspor ve vybraných městských objektech a jeho cílem je snížení energetické náročnosti budov v majetku města.

 

Pro tento účel byly vybrány budovy, které jsou připojeny k současnému energetickému dispečinku města Pardubic. Díky tomu je možné rychle vyhodnotit přínosy tohoto energetického řešení.

 

Modernizace osvětlení zahrnuje výměnu starých zářivkových trubic za moderní LED trubice a částečnou rekonstrukci svítidel, které jsou ve špatném technickém stavu. Město Pardubice plánuje, že po vyhodnocení výsledků pilotního projektu bude podniknuta modernizace osvětlení ve všech hodnocených budovách v majetku města. Očekává se, že dotyčné opatření významně sníží spotřebu elektrické energie v rámci celého energetického hospodářství města.

 

„Tento pilotní projekt je důležitým krokem směrem k energetické efektivitě ve městě. Očekáváme, že modernizace osvětlení přinese významné úspory energie a snížení nákladů. Chceme také být dobrým vzorem pro naše občany a ukázat, že můžeme aktivně přispět k ochraně životního prostředí,“ uvedl náměstek primátora René Živný, do jehož gesce spadá právě energetika města.

 

Město bude monitorovat průběh a výsledky projektu a podle potřeby upraví plány pro další modernizace. Tímto krokem se radnice snaží o udržitelnější energetickou budoucnost a snižování zátěže na životní prostředí. (kvl) Foto: MmP (Snímek byl pořízen v ZŠ Studánka) 

Mohlo by vás zajímat:

Trolejbusový výlet do historie

Trolejbusový výlet do historie

Tématem sobotní akce jsou pardubická náměstí

Zkoumá se šest variant

Zkoumá se šest variant

Pardubice získají napojení na vysokorychlostní trať

Zastupitelstvo odsouhlasilo investice

Zastupitelstvo odsouhlasilo investice

Nová basketbalová hala, astronomický dalekohled a oprava autobusových zastávek

Jeďte na kole, dostanete najíst

Jeďte na kole, dostanete najíst

Město v úterý obnoví akci Snídaně pro cyklistu

Pohledy do minulosti

Pohledy do minulosti

Fotografické skvosty Jiřího Tomana uvidíte na zámku i „kulatém rohu“

Uspějí v Portugalsku?

Uspějí v Portugalsku?

Památník Zámeček Pardubice je nominován na prestižní muzejní cenu EMYA